Meggyes – túrós, kakaós kalácskoszorú recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
A tésztához:
- 0,5 csomag szárított élesztő
- 1,5 dl tej
- 35 dkg liszt
- 5 dkg cukor
- 1/2 dl étolaj
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1 vaníliás cukor
- 2 ek kakaópor
A töltelékhez:
- 25 dkg tehéntúró
- 2 ek cukor
- 1 kisebb citrom reszelt héja
- 20 – 25 dkg magozott meggy +1 ek cukor
A tetejére:
- 1 db felvert
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
A lisztet, a cukrot, a kakaóport és az élesztőt összekeverjük.
A többi hozzávalókat hozzáadva jól kidagasztjuk, kelesztő tálba tesszük, majd duplájára kelesztjük.
A tölteléket elkészítjük. A túrót a cukorral krémesre keverjük. Hozzáadjuk a citrom reszelt héját is.
A meggyet a cukorral összekeverjük, majd kifacsarjuk. A megkelt tésztát lisztezett deszkára borítjuk.
Téglalap alakúra nyújtjuk.
A tölteléket a tészta közepétől indulva a felső részre kenjük. Megszórjuk a kifacsart meggyel.
Felülről lefelé haladva a tésztánkat feltekerjük. A formát jó vastagon vajjal kikenjük és a tésztát bele hajlítjuk.
30 percet hagyjuk még kelni a formában, felvert tojással lekenjük.
A sütőt 200 fokra előmelegítjük és a kalácsot 30-35 perc alatt készre sütjük.
Sütés közben a tetejét alufóliával befedjük, hogy a teteje meg ne égjen.
A megsült kalácsot 10 percet pihentetjük és a formából kiborítjuk.
Amikor kihűlt felszeleteljük, enyhén megszórjuk porcukorral.
Nagyon finom lett.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »