Meggyes – túrós, kakaós kalácskoszorú recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
A tésztához:
- 0,5 csomag szárított élesztő
- 1,5 dl tej
- 35 dkg liszt
- 5 dkg cukor
- 1/2 dl étolaj
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1 vaníliás cukor
- 2 ek kakaópor
A töltelékhez:
- 25 dkg tehéntúró
- 2 ek cukor
- 1 kisebb citrom reszelt héja
- 20 – 25 dkg magozott meggy +1 ek cukor
A tetejére:
- 1 db felvert
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
A lisztet, a cukrot, a kakaóport és az élesztőt összekeverjük.
A többi hozzávalókat hozzáadva jól kidagasztjuk, kelesztő tálba tesszük, majd duplájára kelesztjük.
A tölteléket elkészítjük. A túrót a cukorral krémesre keverjük. Hozzáadjuk a citrom reszelt héját is.
A meggyet a cukorral összekeverjük, majd kifacsarjuk. A megkelt tésztát lisztezett deszkára borítjuk.
Téglalap alakúra nyújtjuk.
A tölteléket a tészta közepétől indulva a felső részre kenjük. Megszórjuk a kifacsart meggyel.
Felülről lefelé haladva a tésztánkat feltekerjük. A formát jó vastagon vajjal kikenjük és a tésztát bele hajlítjuk.
30 percet hagyjuk még kelni a formában, felvert tojással lekenjük.
A sütőt 200 fokra előmelegítjük és a kalácsot 30-35 perc alatt készre sütjük.
Sütés közben a tetejét alufóliával befedjük, hogy a teteje meg ne égjen.
A megsült kalácsot 10 percet pihentetjük és a formából kiborítjuk.
Amikor kihűlt felszeleteljük, enyhén megszórjuk porcukorral.
Nagyon finom lett.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

9 ínycsiklandó ebéd ötlet, amikkel spórolhatsz egy kicsit!
Van amikor kevés pénzből kell okosan gazdálkodni. Ezekkel a finom és laktat
Tovább olvasom »
8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »