Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Meggyes – túrós, kakaós kalácskoszorú recept

Meggyes – túrós, kakaós kalácskoszorú
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    A tésztához:

    • 0,5 csomag szárított élesztő
    • 1,5 dl tej
    • 35 dkg liszt
    • 5 dkg cukor
    • 1/2 dl étolaj
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 1 vaníliás cukor
    • 2 ek kakaópor

    A töltelékhez:

    • 25 dkg tehéntúró
    • 2 ek cukor
    • 1 kisebb citrom reszelt héja
    • 20 – 25 dkg magozott meggy +1 ek cukor

    A tetejére:

    • 1 db felvert  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Elkészítése:
    A lisztet, a cukrot, a kakaóport és az élesztőt összekeverjük.

    A többi hozzávalókat hozzáadva jól kidagasztjuk, kelesztő tálba tesszük, majd duplájára kelesztjük.

    A tölteléket elkészítjük. A túrót a cukorral krémesre keverjük. Hozzáadjuk a citrom reszelt héját is.

    A meggyet a cukorral összekeverjük, majd kifacsarjuk. A megkelt tésztát lisztezett deszkára borítjuk.

    Téglalap alakúra nyújtjuk.

    A tölteléket a tészta közepétől indulva a felső részre kenjük. Megszórjuk a kifacsart meggyel.

    Felülről lefelé haladva a tésztánkat feltekerjük. A formát jó vastagon vajjal kikenjük és a tésztát bele hajlítjuk.

    30 percet hagyjuk még kelni a formában, felvert tojással lekenjük.

    A sütőt 200 fokra előmelegítjük és a kalácsot 30-35 perc alatt készre sütjük.

    Sütés közben a tetejét alufóliával befedjük, hogy a teteje meg ne égjen.

    A megsült kalácsot 10 percet pihentetjük és a formából kiborítjuk.

    Amikor kihűlt felszeleteljük, enyhén megszórjuk porcukorral.

    Nagyon finom lett.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá