Málnás-pisztáciás csiga recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Thang zhong:
- 40 g finomliszt
- 2,4 dl tej
Tészta:
- 60 dkg finomliszt
- 3 dkg friss élesztő
- egy csipet só
- 8 dkg porcukor
- 7 dkg vaj
- 1 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1,2 dl tej
Töltelék:
- 2 evőkanál mascarpone
- 2 evőkanál pisztáciakrém (100 %-os)
- 1 evőkanál porcukor (elhagyható)
- kevés tej
- 50 g pisztácia
- 1 marék málna (nálunk fagyasztott, de lehet friss is)
- 1 teáskanál étkezési keményítő
Tetejére:
- 1 evőkanál mascarpone
- 1 evőkanál pisztáciakrém
- kevés porcukor
- kevés tej (vagy tejszín)
- durvára vágott pisztácia
- liofilizált málna
Elkészítése:
Thang zhong:
A lisztet elkeverjük a tejjel csomómentesre, majd sűrűre főzzük. Ha elkészült, akkor kihűtjük.
Tészta:
Egy nagyobb edénybe mérjük a sót, a lisztet, majd hozzáadjuk a cukrot, az egész tojást és egynek a sárgáját, az élesztőt belemorzsoljuk, hozzáöntjük a langyos tejet és az egész thang zhongot is beletesszük.
Elkezdjük összeállítani a tésztát. Amikor már összeállt, akkor beledolgozzuk az olvasztott, de nem meleg vajat is és kb 10 percig dagasztjuk. A dagasztást géppel is végezhetjük.
A kész tésztát letakarjuk és langyos helyen duplájára kelesztjük.
Töltelék:
A mascarponét kikeverjük a pisztáciakrémmel és a porcukorral.
A pisztáciát durvára vágjuk.
A málnát (ha fagyasztott) forgassuk össze a keményítővel, de ezt csak akkor végezzük el, mielőtt a tésztára szórnánk (ne olvadjon addig sem).
Összeállítás, formázás:
A megkelt tésztát egy nyújtólapon vékonyra, téglalap alakúra nyújtjuk. Rákenjük a pisztáciás krémet (a szélén hagyjunk egy kis sávot üresen) és ezután rászórjuk a pisztáciát. Végül a málnát is rászórjuk (ha frisset használunk, akkor nem kell a keményítő).
Feltekerjük a tésztát a hosszabbik oldala mentén és 16 részre vágjuk egy éles késsel.
A csigákat egy nagy, sütőpapírral bélelt gáztepsibe sorakoztatjuk. Letakarjuk és kb 30 percig kelesztjük.
Sütés, díszítés:
A sütőt 200 fokra előmelegítjük, majd kb 30 perc alatt megsütjük a csigákat.
Amikor a csigák langyosra hűltek, akkor a tetejüket lecsorgatjuk a pisztáciás mascarponéval (adunk hozzá porcukrot és kevés tejet, hogy jobb legyen az állaga), majd pisztáciával és liofilizált málnával díszítjük. Ha kenni szeretnénk a csigák tetejét, akkor készítsünk a mázból dupla adagot.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »
Online italbolt – széles választék könnyű italokból a nyaralás mellé (x)
A nyári pihenés során mindenkinek jól esik olykor egy pohár ital. Mindenkép
Tovább olvasom »
12 varázslatos szilvalekváros süti, amivel újraélheted a nagyi konyhájának illatát!
Ezek a sütemények igazi klasszikusok, amiket gyerekkorunk óta szeretünk – r
Tovább olvasom »
7 tökéletes levesbetét, amitől a házi leves igazán különleges lesz
Fedezd fel a legjobb házi levesbetéteket: grízgaluska, zsemlegombóc, csipet
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.29. kedd
Különleges gyümölcsös és mediterrán levesek, fűszeres, mégis könnyen elkész
Tovább olvasom »