Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Málnás-pisztáciás csiga recept

Málnás-pisztáciás csiga
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága
  • Hozzávalók:
    Thang zhong:

    • 40 g finomliszt
    • 2,4 dl tej

    Tészta:

    • 60 dkg finomliszt
    • 3 dkg friss élesztő
    • egy csipet só
    • 8 dkg porcukor
    • 7 dkg vaj
    • 1 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 1,2 dl tej

    Töltelék:

    • 2 evőkanál mascarpone
    • 2 evőkanál pisztáciakrém (100 %-os)
    • 1 evőkanál porcukor (elhagyható)
    • kevés tej
    • 50 g pisztácia
    • 1 marék málna (nálunk fagyasztott, de lehet friss is)
    • 1 teáskanál étkezési keményítő

    Tetejére:

    • 1 evőkanál mascarpone
    • 1 evőkanál pisztáciakrém
    • kevés porcukor
    • kevés tej (vagy tejszín)
    • durvára vágott pisztácia
    • liofilizált málna

    Elkészítése:

    Thang zhong:

    A lisztet elkeverjük a tejjel csomómentesre, majd sűrűre főzzük. Ha elkészült, akkor kihűtjük.

    Tészta:

    Egy nagyobb edénybe mérjük a sót, a lisztet, majd hozzáadjuk a cukrot, az egész tojást és egynek a sárgáját, az élesztőt belemorzsoljuk, hozzáöntjük a langyos tejet és az egész thang zhongot is beletesszük.

    Elkezdjük összeállítani a tésztát. Amikor már összeállt, akkor beledolgozzuk az olvasztott, de nem meleg vajat is és kb 10 percig dagasztjuk. A dagasztást géppel is végezhetjük.

    A kész tésztát letakarjuk és langyos helyen duplájára kelesztjük.

    Töltelék:

    A mascarponét kikeverjük a pisztáciakrémmel és a porcukorral.

    A pisztáciát durvára vágjuk.

    A málnát (ha fagyasztott) forgassuk össze a keményítővel, de ezt csak akkor végezzük el, mielőtt a tésztára szórnánk (ne olvadjon addig sem).

    Összeállítás, formázás:

    A megkelt tésztát egy nyújtólapon vékonyra, téglalap alakúra nyújtjuk. Rákenjük a pisztáciás krémet (a szélén hagyjunk egy kis sávot üresen) és ezután rászórjuk a pisztáciát. Végül a málnát is rászórjuk (ha frisset használunk, akkor nem kell a keményítő).

    Feltekerjük a tésztát a hosszabbik oldala mentén és 16 részre vágjuk egy éles késsel.

    A csigákat egy nagy, sütőpapírral bélelt gáztepsibe sorakoztatjuk. Letakarjuk és kb 30 percig kelesztjük.

    Sütés, díszítés:

    A sütőt 200 fokra előmelegítjük, majd kb 30 perc alatt megsütjük a csigákat.

    Amikor a csigák langyosra hűltek, akkor a tetejüket lecsorgatjuk a pisztáciás mascarponéval (adunk hozzá porcukrot és kevés tejet, hogy jobb legyen az állaga), majd pisztáciával és liofilizált málnával díszítjük. Ha kenni szeretnénk a csigák tetejét, akkor készítsünk a mázból dupla adagot.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá

  • Ajánlott cikkek