Hozzávalók:
Thang zhong:
Tészta:
Töltelék:
Tetejére:
Elkészítése:
A lisztet elkeverjük a tejjel csomómentesre, majd sűrűre főzzük. Ha elkészült, akkor kihűtjük.
Egy nagyobb edénybe mérjük a sót, a lisztet, majd hozzáadjuk a cukrot, az egész tojást és egynek a sárgáját, az élesztőt belemorzsoljuk, hozzáöntjük a langyos tejet és az egész thang zhongot is beletesszük.
Elkezdjük összeállítani a tésztát. Amikor már összeállt, akkor beledolgozzuk az olvasztott, de nem meleg vajat is és kb 10 percig dagasztjuk. A dagasztást géppel is végezhetjük.
A kész tésztát letakarjuk és langyos helyen duplájára kelesztjük.
A mascarponét kikeverjük a pisztáciakrémmel és a porcukorral.
A pisztáciát durvára vágjuk.
A málnát (ha fagyasztott) forgassuk össze a keményítővel, de ezt csak akkor végezzük el, mielőtt a tésztára szórnánk (ne olvadjon addig sem).
A megkelt tésztát egy nyújtólapon vékonyra, téglalap alakúra nyújtjuk. Rákenjük a pisztáciás krémet (a szélén hagyjunk egy kis sávot üresen) és ezután rászórjuk a pisztáciát. Végül a málnát is rászórjuk (ha frisset használunk, akkor nem kell a keményítő).
Feltekerjük a tésztát a hosszabbik oldala mentén és 16 részre vágjuk egy éles késsel.
A csigákat egy nagy, sütőpapírral bélelt gáztepsibe sorakoztatjuk. Letakarjuk és kb 30 percig kelesztjük.
A sütőt 200 fokra előmelegítjük, majd kb 30 perc alatt megsütjük a csigákat.
Amikor a csigák langyosra hűltek, akkor a tetejüket lecsorgatjuk a pisztáciás mascarponéval (adunk hozzá porcukrot és kevés tejet, hogy jobb legyen az állaga), majd pisztáciával és liofilizált málnával díszítjük. Ha kenni szeretnénk a csigák tetejét, akkor készítsünk a mázból dupla adagot.