Mákosguba muffin recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Guba:
- 4 szikkadt kifli
- 2 ek kristálycukor
- 4 dl tej
- 10 dkg darált mák
- fél citrom reszelt héja
Krém:
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 2 ek liszt
- 2 ek kristálycukor
- vaníliaaroma vagy vaníliás cukor, esetleg vanília őrlemény
- 3 dl tej
- baracklekvár (el is hagyható)
Tetejére:
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje
- 1 ek kristálycukor
Elkészítése:
A kifliket karikázzuk fel. A tejet melegítsük össze a cukorral, majd öntsük le a kifliket és szórjuk rá a mákot, reszeljük rá a citrom héját és az egészet alaposan keverjük össze. Tegyük félre, amíg a krémet elkészítjük.
A krémhez egy kisebb edényben keverjük csomómentesre a tojássárgákat a cukorral, liszttel, vaníliával, majd apránként adjuk hozzá a tejet és jól keverjük el. Alacsony lángon főzzük sűrűre a krémet.
Egy 12 lyúkú muffin formát béleljünk ki papírral, majd osszuk el benne a mákos kiflit, majd kanalazzuk rá a krémet. Ha szeretnénk, ekkor tehetünk rá kevés lekvárt is. Nagyon jó ízt ad neki, de ez a lépés akár el is maradhat.
A sütőt melegítsük elő 180 fokra, hőlégkeveréssel. A fehérjéket a cukorral verjük kemény habbá. Vagy kanalazzuk a habot a muffinokra, vagy tegyük csillagcsöves habzsákba és díszítsük a habbal a muffinok tetejét ízlés szerint.
A muffinokat toljuk a sütőbe kb 15 percre.
Ha kész, hagyjuk kihűlni a formában a muffinokat.