Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mákosguba muffin recept

Mákosguba muffin
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Guba:

    • 4 szikkadt kifli
    • 2 ek kristálycukor
    • 4 dl tej
    • 10 dkg darált mák
    • fél citrom reszelt héja

    Krém:

    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 2 ek liszt
    • 2 ek kristálycukor
    • vaníliaaroma vagy vaníliás cukor, esetleg vanília őrlemény
    • 3 dl tej
    • baracklekvár (el is hagyható)

    Tetejére:

    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje
    • 1 ek kristálycukor

    Elkészítése:

    A kifliket karikázzuk fel. A tejet melegítsük össze a cukorral, majd öntsük le a kifliket és szórjuk rá a mákot, reszeljük rá a citrom héját és az egészet alaposan keverjük össze. Tegyük félre, amíg a krémet elkészítjük.

    A krémhez egy kisebb edényben keverjük csomómentesre a tojássárgákat a cukorral, liszttel, vaníliával, majd apránként adjuk hozzá a tejet és jól keverjük el. Alacsony lángon főzzük sűrűre a krémet.

    Egy 12 lyúkú muffin formát béleljünk ki papírral, majd osszuk el benne a mákos kiflit, majd kanalazzuk rá a krémet. Ha szeretnénk, ekkor tehetünk rá kevés lekvárt is. Nagyon jó ízt ad neki, de ez a lépés akár el is maradhat.

    A sütőt melegítsük elő 180 fokra, hőlégkeveréssel. A fehérjéket a cukorral verjük kemény habbá. Vagy kanalazzuk a habot a muffinokra, vagy tegyük csillagcsöves habzsákba és díszítsük a habbal a muffinok tetejét ízlés szerint.

    A muffinokat toljuk a sütőbe kb 15 percre.

    Ha kész, hagyjuk kihűlni a formában a muffinokat.

    Nézd meg videón is:

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá