Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mákos túrótorta recept

Mákos túrótorta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető


  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 20 dkg liszt
    • 10 dkg margarin (szoba hőmérsékletű)
    • 5 dkg kristálycukor
    • 1 tojás
    • 1 tk sütőpor

    Töltelék:

    • 500 g tehéntúró
    • 2 tojás
    • 1 dl tejföl
    • 2 ek étkezési keményítő
    • 15 dkg kristálycukor
    • 130 g mák (egész)
    • 30 ml vaníliaaroma

    Elkészítése:

    A mákra annyi forró vizet öntünk, hogy jól ellepje és addig hagyjuk állni, amíg el nem készítjük a tésztát és a tölteléket, majd utána leszűrjük.

    A tojást először a cukorral, majd a margarinnal jól kikeverjük. A sütőporral kevert lisztet beleszitáljuk a tojásos-cukros keverékbe, majd jól összedolgozzuk, gyúrjuk, hogy egy rugalmas tésztát kapjunk.

    Csatos tortaforma aljába sütőpapírt teszünk, az oldalát pedig margarinnal kikenjük és a tésztát úgy belenyomkodjuk, hogy pereme is legyen (kb 3-4 cm magas), majd betesszük a hűtőbe pihenni, amíg elkészítjük a krémet.

    A túrót, a tejfölt, a tojásokat, a keményítőt, a cukrot, és a vanília aromát jól összekeverjük, majd botmixerrel kicsit krémesítjük.

    A masszát egy nagyobb és egy kisebb részre osztjuk. A kevesebb adaghoz keverjük a leszűrt mákot.
    5
    Kivesszük a hűtőből a tésztát és a közepére egy evőkanál túrókrémet teszünk, majd erre rá egy evőkanál mákkrémet. Ezt addig ismételgetjük, amíg el nem fogynak a krémek (krémek elég folyósak, ezért maguktól szépen elfognak terülni). Egy fogvájó segítségével a torta szélétől kiindulva a közepéig (egymástól távol) csíkokat húzunk.

    Előmelegített sütőben 180 fokon kb 60 percig sütjük. Mikor már megsült és langyosra hűlt, akkor kivesszük a tortaformából.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Szólj hozzá

    Őket is nézd meg!

  • Ajánlott cikkek