Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mákos, szilvalekváros kifli recept

Mákos, szilvalekváros kifli
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 30 dkg liszt
    • 3 dkg élesztő
    • 6 g sütőpor
    • 1,5 evőkanál cukor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • fél citrom reszelt héja
    • 1,5 dl tej
    • 80 ml étolaj
    • csipetnyi só

    Töltelék:

    • 10 dkg darált mák
    • 2 ek szilvalekvár

    Elkészítése:

    Az élesztőt kevés langyos tejben felfuttatjuk.

    A lisztet, a sütőport, a sót, a tojássárgáját, a cukrot és a reszelt citromhéjat egy tálba tesszük, hozzáadjuk az élesztős tejet. Az étolajat és a maradék tejet is ráöntjük és jól összegyúrjuk.

    A tésztát nem kelesztjük, lisztezett felületen azonnal kinyújtjuk kör alakúra. 8 cikkre vágjuk, a cikkek keskenyebb felénél 3 hosszanti bemetszést ejtünk.

    A töltelék hozzávalóit összekeverjük.

    A cikk szélesebb felére tesszük a töltelékből és lazán feltekerjük. Több cikkre is vághatjuk természetesen a tésztát, akkor kisebb kiflik sülnek ki.

    180 fokra bekapcsoljuk a sütőt és a hideg sütőbe toljuk. 25 perc alatt szép pirosra sülnek a kifliink.

    A tölteléket variálhatjuk kedvünk szerint.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá