Mákos, szilvalekváros kifli

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Tészta:

  • 30 dkg liszt
  • 3 dkg élesztő
  • 6 g sütőpor
  • 1,5 evőkanál cukor
  • 1 tojássárgája
  • fél citrom reszelt héja
  • 1,5 dl tej
  • 80 ml étolaj
  • csipetnyi só

Töltelék:

  • 10 dkg darált mák
  • 2 ek szilvalekvár

Elkészítése:

Az élesztőt kevés langyos tejben felfuttatjuk.

A lisztet, a sütőport, a sót, a tojássárgáját, a cukrot és a reszelt citromhéjat egy tálba tesszük, hozzáadjuk az élesztős tejet. Az étolajat és a maradék tejet is ráöntjük és jól összegyúrjuk.

A tésztát nem kelesztjük, lisztezett felületen azonnal kinyújtjuk kör alakúra. 8 cikkre vágjuk, a cikkek keskenyebb felénél 3 hosszanti bemetszést ejtünk.

A töltelék hozzávalóit összekeverjük.

A cikk szélesebb felére tesszük a töltelékből és lazán feltekerjük. Több cikkre is vághatjuk természetesen a tésztát, akkor kisebb kiflik sülnek ki.

180 fokra bekapcsoljuk a sütőt és a hideg sütőbe toljuk. 25 perc alatt szép pirosra sülnek a kifliink.

A tölteléket variálhatjuk kedvünk szerint.