Mákos kiflik recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók 16 nagyobb kiflihez:
Tészta:
- 60 dkg finomliszt
- 3 ek porcukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 dl habtejszín
- 1,5 dl víz
- 5 dkg puha vaj
- 1 tk só
- 3 dkg friss élesztő
Töltelék:
- 1,5 dl víz
- 15 dkg cukor
- 20 dkg őrölt mák
- 1 mokkáskanál fahéj
- fél narancs reszelt héja
- 2 ek kandírozott narancshéj
Tetejére:
- 1 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS felverve
- 1 evőkanál szemes mák
Elkészítése:
A töltelék elkészítésével kezdjük. A vizet a cukorral felforraljuk, majd lassú tűzön 4-5 percig forrni hagyjuk.
Addig egy tálban elkeverjük az őrölt mákot, az őrölt fahéjat, a reszelt narancséjat és az apróra vágott kandírozott narancsot. Ezután ráöntjük a szirupot, alaposan elkeverjük és a tölteléket teljesen kihűtjük.
Fél dl langyos vízbe beleszórunk egy teáskanál cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt, majd felfuttatjuk.
A tészta többi hozzávalóját egy tálba mérjük, majd a felfuttatott élesztőt is hozzáadva puha tésztává gyúrjuk.
Letakarva duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát négy egyforma darabba vágjuk, mindből cipót formázunk.
A cipókat egyesével nagyobb körlappá nyújtjuk, majd egy pizzavágó segítségével 4 egyforma cikkre vágjuk. Minden háromszög aljára teszünk a töltelékből, majd a tésztát feltekerjük és kissé meghajlítjuk.
A kifliket sütőpapírral bélelt tepsire ültetjük, egymástól 2-3 cm távolságra. Letakarjuk és 25-30 percig kelni hagyjuk.
A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A megkelt kifliket egy egész, felvert tojással lekenjük, szemes mákkal finoman megszórjuk.
A tepsiket egymás után a forró sütőbe toljuk. Kb 22-25 perc a sütési idő.
Ha nem lenne elég a mákos töltelék, akkor sütésálló lekvárral, diós töltelékkel és túróval is tölthetjük. Ha kisebb kifliket szeretnénk, akkor vágjuk a kinyújtott cipókat több részre.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »