Mákos-almás szelet recept

Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrom és félreteszem, amíg a tölteléket elkészítem.
A tejet a cukorral összemelegítem, majd beleöntöm a mákot és a búzadarát és kevergetve 2-3 percig főzöm. Leveszem a tűzről és beleteszem a meghámozott, lereszelt és kicsit kinyomkodott almát, összekeverem és hagyom hűlni.
A tojásfehérjét kemény habbá verem majd óvatosan hozzáforgatom a kihűlt almás mákhoz.
A tésztát elfelezem, kinyújtom tepsiméretűre (20*25 cm) ráhalmozom a tölteléket, utána ráteszem a másik lapot.
Megszurkálom villával és előmelegített sütőben 180 fokon megsütöm kb 30 perc alatt, de ez sütőfüggő.
Langyosra hűlve szeletelem és porcukorral megszórva tálalom.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »