Mákos-almás szelet recept

Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrom és félreteszem, amíg a tölteléket elkészítem.
A tejet a cukorral összemelegítem, majd beleöntöm a mákot és a búzadarát és kevergetve 2-3 percig főzöm. Leveszem a tűzről és beleteszem a meghámozott, lereszelt és kicsit kinyomkodott almát, összekeverem és hagyom hűlni.
A tojásfehérjét kemény habbá verem majd óvatosan hozzáforgatom a kihűlt almás mákhoz.
A tésztát elfelezem, kinyújtom tepsiméretűre (20*25 cm) ráhalmozom a tölteléket, utána ráteszem a másik lapot.
Megszurkálom villával és előmelegített sütőben 180 fokon megsütöm kb 30 perc alatt, de ez sütőfüggő.
Langyosra hűlve szeletelem és porcukorral megszórva tálalom.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Húsimádóknak ajánlva – sajttal, gombával, zöldséggel rakott fogások
Ha egy igazán kiadós, szaftos, mutatós fogásra vágysz, ezek a rakott és töl
Tovább olvasom »
Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »