Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Madártej, ahogy Anyukámtól tanultam recept

Madártej, ahogy Anyukámtól tanultam
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
25 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó



  • Hozzávalók:

    • 1 liter tej
    • 5 púpos ek cukor
    • 2 tasak vaníliás cukor
    • 5 friss házi  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Elkészítése:

    A tejet közepes lángon elkezdjük melegíteni egy nagyobb tálban. A tojásokat elválasztjuk. A sárgákat a cukorral és a vaníliás cukrokkal simára keverjük. Ha már meleg a tej, akkor fokozatosan kanalazunk a cukros tojáshoz belőle, hőkiegyenlítést végzünk. Majd kevergetés közben lassan a tejbe csorgatjuk.

    Mérsékelt lángon tovább főzzük. Közben a fehérjéket kemény habbá verjük. Egy kanál segítségével a fehérjéből galuskákat szaggatunk, amit a tejbe engedünk, és kicsit meglocsolgatjuk a vaníliás tejjel.

    Addig főzzük, közben óvatosan kavargatva, míg a madártej már épp kezdene forrni.

    Elzárjuk, és jól behűtjük.

    Tipp:

    A madártej elkészítését, mint a konyhában sok alap dolgot, Anyukámtól tanultam. Sokáig féltem belevágni, nem is értem, hogy miért halogattam. Majd Anyukámat megkértem, hogy közösen készítsük el az első adagot. Nagyon szeretjük ezt az édességet.
    Ez olyan finomság, amit nem lehet abbahagyni, ha egyszer elkezdjük kanalazni. Jól behűtve az igazi.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá