Lekváros/nutellás bukta recept

Hozzávalók:
- 500 g finomliszt
- 100 g kristálycukor
- 1 zacskó szárított élesztő
- egy nagy csipet só
- 250 ml tej
- 50 g olvasztott vaj
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Továbbá:
- zsír vagy olvasztott vaj
- 1 evőkanál vaj
- 1 evőkanál rum vagy aroma
- lekvár ás nutella
- porcukor a szóráshoz
Elkészítése:
Egy nagy tálban keverjük össze a lisztet a cukorral, a sóval és az élesztővel. Ezután adjuk hozzá a tojást, a tejet és az olvasztott vajat a száraz keverékhez.
Jól dolgozzuk össze és gyúrjunk belőle jól kezelhető tésztát.
A tésztát enyhén meghintjük liszttel, letakarjuk és hagyjuk kelni körülbelül egy órán át.
Amikor a tészta térfogata megnő, akkor egy nyújtódeszkára borítjuk és körülbelül 1 cm vastagra nyújtjuk. Egy csészével köröket szaggatunk ki belőle.
Minden kiszaggatott tésztára egy kanálnyi lekvárt vagy nutellát teszünk. A tölteléket óvatosan belecsomagoljuk a tésztába.
A kész biktákat egy kiolajozott vagy zsírozott tepsibe sorakoztatjuk. A bukták tetejét is megkenjük olajjal vagy olvasztott vajjal.
45 percig kelesztjük, majd 160 fokon kb 50-60 perc alatt szép pirosra sütjük.
Amíg a bukták sülnek, addig egy evőkanál vajat és a rumot összeolvasztjuk. Ezzel a keverékkel még megkenjük a sütőből kivett buktákat, majd tálalaskor megszórjuk még egy kis porcukorral is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »