Lekváros/nutellás bukta recept

Hozzávalók:
- 500 g finomliszt
- 100 g kristálycukor
- 1 zacskó szárított élesztő
- egy nagy csipet só
- 250 ml tej
- 50 g olvasztott vaj
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Továbbá:
- zsír vagy olvasztott vaj
- 1 evőkanál vaj
- 1 evőkanál rum vagy aroma
- lekvár ás nutella
- porcukor a szóráshoz
Elkészítése:
Egy nagy tálban keverjük össze a lisztet a cukorral, a sóval és az élesztővel. Ezután adjuk hozzá a tojást, a tejet és az olvasztott vajat a száraz keverékhez.
Jól dolgozzuk össze és gyúrjunk belőle jól kezelhető tésztát.
A tésztát enyhén meghintjük liszttel, letakarjuk és hagyjuk kelni körülbelül egy órán át.
Amikor a tészta térfogata megnő, akkor egy nyújtódeszkára borítjuk és körülbelül 1 cm vastagra nyújtjuk. Egy csészével köröket szaggatunk ki belőle.
Minden kiszaggatott tésztára egy kanálnyi lekvárt vagy nutellát teszünk. A tölteléket óvatosan belecsomagoljuk a tésztába.
A kész biktákat egy kiolajozott vagy zsírozott tepsibe sorakoztatjuk. A bukták tetejét is megkenjük olajjal vagy olvasztott vajjal.
45 percig kelesztjük, majd 160 fokon kb 50-60 perc alatt szép pirosra sütjük.
Amíg a bukták sülnek, addig egy evőkanál vajat és a rumot összeolvasztjuk. Ezzel a keverékkel még megkenjük a sütőből kivett buktákat, majd tálalaskor megszórjuk még egy kis porcukorral is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »