Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Lekváros/nutellás bukta recept

Lekváros/nutellás bukta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 500 g finomliszt
    • 100 g kristálycukor
    • 1 zacskó szárított élesztő
    • egy nagy csipet só
    • 250 ml tej
    • 50 g olvasztott vaj
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Továbbá:

    • zsír vagy olvasztott vaj
    • 1 evőkanál vaj
    • 1 evőkanál rum vagy aroma
    • lekvár ás nutella
    • porcukor a szóráshoz

    Elkészítése:

    Egy nagy tálban keverjük össze a lisztet a cukorral, a sóval és az élesztővel. Ezután adjuk hozzá a tojást, a tejet és az olvasztott vajat a száraz keverékhez.

    Jól dolgozzuk össze és gyúrjunk belőle jól kezelhető tésztát.

    A tésztát enyhén meghintjük liszttel, letakarjuk és hagyjuk kelni körülbelül egy órán át.

    Amikor a tészta térfogata megnő, akkor egy nyújtódeszkára borítjuk és körülbelül 1 cm vastagra nyújtjuk. Egy csészével köröket szaggatunk ki belőle.

    Minden kiszaggatott tésztára egy kanálnyi lekvárt vagy nutellát teszünk. A tölteléket óvatosan belecsomagoljuk a tésztába.

    A kész biktákat egy kiolajozott vagy zsírozott tepsibe sorakoztatjuk. A bukták tetejét is megkenjük olajjal vagy olvasztott vajjal.

    45 percig kelesztjük, majd 160 fokon kb 50-60 perc alatt szép pirosra sütjük.

    Amíg a bukták sülnek, addig egy evőkanál vajat és a rumot összeolvasztjuk. Ezzel a keverékkel még megkenjük a sütőből kivett buktákat, majd tálalaskor megszórjuk még egy kis porcukorral is.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá