Lekváros/nutellás bukta recept

Hozzávalók:
- 500 g finomliszt
- 100 g kristálycukor
- 1 zacskó szárított élesztő
- egy nagy csipet só
- 250 ml tej
- 50 g olvasztott vaj
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Továbbá:
- zsír vagy olvasztott vaj
- 1 evőkanál vaj
- 1 evőkanál rum vagy aroma
- lekvár ás nutella
- porcukor a szóráshoz
Elkészítése:
Egy nagy tálban keverjük össze a lisztet a cukorral, a sóval és az élesztővel. Ezután adjuk hozzá a tojást, a tejet és az olvasztott vajat a száraz keverékhez.
Jól dolgozzuk össze és gyúrjunk belőle jól kezelhető tésztát.
A tésztát enyhén meghintjük liszttel, letakarjuk és hagyjuk kelni körülbelül egy órán át.
Amikor a tészta térfogata megnő, akkor egy nyújtódeszkára borítjuk és körülbelül 1 cm vastagra nyújtjuk. Egy csészével köröket szaggatunk ki belőle.
Minden kiszaggatott tésztára egy kanálnyi lekvárt vagy nutellát teszünk. A tölteléket óvatosan belecsomagoljuk a tésztába.
A kész biktákat egy kiolajozott vagy zsírozott tepsibe sorakoztatjuk. A bukták tetejét is megkenjük olajjal vagy olvasztott vajjal.
45 percig kelesztjük, majd 160 fokon kb 50-60 perc alatt szép pirosra sütjük.
Amíg a bukták sülnek, addig egy evőkanál vajat és a rumot összeolvasztjuk. Ezzel a keverékkel még megkenjük a sütőből kivett buktákat, majd tálalaskor megszórjuk még egy kis porcukorral is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »