Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Lekváros kifli recept

Lekváros kifli
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg finomliszt
    • 2,5 dl tej (langyos)
    • 1,5 dl étolaj
    • 1 cs instant élesztőpor
    • 1 kávéskanál sütőpor
    • 3 ek porcukor (púpozott)
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 1 cs vaníliás cukor
    • csipet só
    • sütésálló lekvár (bármilyen ízű)

    Lekenéshez:

    Szóráshoz:

    • porcukor

    Elkészítése:

    A kimért liszt közepében az 1 dl langyos, cukros tejben az élesztőt felfuttatjuk, majd hozzáadjuk az étolajat, a maradék tejet, a sütőport, a porcukrot, a vaníliás cukrot, a tojássárgákat és végül a csipet sót.

    Jól összegyúrjuk, hogy egy rugalmas, de nem ragacsos tésztát kapjunk. Letakarjuk és kb 40 percig pihentetjük.

    A pihentetés után átgyúrjuk és 2 cipóra osztjuk. A cipókat külön-külön kör alakúra kinyújtjuk és mindegyiket 16 cikkre vágjuk.

    Az így kapott háromszögek szélesebb részére lekvárt teszünk és feltekerjük.

    Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és mindegyiknek a tetejét lekenjük a felvert tojással. Előmelegített sütőben 180 fokon kb.15 percig sütjük.

    Ha megsült és kihűlt, megszórjuk a tetejét porcukorral.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá