Lekváros kifli recept
Ők is elkészítették
Elkészítése:
A kimért liszt közepében az 1 dl langyos, cukros tejben az élesztőt felfuttatjuk, majd hozzáadjuk az étolajat, a maradék tejet, a sütőport, a porcukrot, a vaníliás cukrot, a tojássárgákat és végül a csipet sót.
Jól összegyúrjuk, hogy egy rugalmas, de nem ragacsos tésztát kapjunk. Letakarjuk és kb 40 percig pihentetjük.
A pihentetés után átgyúrjuk és 2 cipóra osztjuk. A cipókat külön-külön kör alakúra kinyújtjuk és mindegyiket 16 cikkre vágjuk.
Az így kapott háromszögek szélesebb részére lekvárt teszünk és feltekerjük.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és mindegyiknek a tetejét lekenjük a felvert tojással. Előmelegített sütőben 180 fokon kb.15 percig sütjük.
Ha megsült és kihűlt, megszórjuk a tetejét porcukorral.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »









