Hozzávalók:
Lekenéshez:
Szóráshoz:
Elkészítése:
A kimért liszt közepében az 1 dl langyos, cukros tejben az élesztőt felfuttatjuk, majd hozzáadjuk az étolajat, a maradék tejet, a sütőport, a porcukrot, a vaníliás cukrot, a tojássárgákat és végül a csipet sót.
Jól összegyúrjuk, hogy egy rugalmas, de nem ragacsos tésztát kapjunk. Letakarjuk és kb 40 percig pihentetjük.
A pihentetés után átgyúrjuk és 2 cipóra osztjuk. A cipókat külön-külön kör alakúra kinyújtjuk és mindegyiket 16 cikkre vágjuk.
Az így kapott háromszögek szélesebb részére lekvárt teszünk és feltekerjük.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és mindegyiknek a tetejét lekenjük a felvert tojással. Előmelegített sütőben 180 fokon kb.15 percig sütjük.
Ha megsült és kihűlt, megszórjuk a tetejét porcukorral.