Legegyszerűbb túrós rétes recept
Ők is elkészítették
Elkészítése:
Először a tojásfehérjét robotgéppel kemény habbá verjük, a sárgáját óvatosan beleforgatjuk, majd jöhetnek a cukrok és a túró.
A tejfölt az olajjal alaposan összekeverjük, majd a rétes lapokat (általában 9 lap van egy csomagban, ebből a mennyiségből 3 rúd rétes lesz) egyébként vékonyan megkenjük az olajos tejfölös finomsággal.
Tiszta konyharuhát veszünk elő. Erre rétegezzük a lapokat. Először az első lap, rá a második, majd a harmadik. A túrós tölteléket három részre osztjuk, majd a tészta szélére halmozzuk.
Óvatosan a konyharuha segítségével határozottan felgöngyöljük.
Ezután egy lapos tepsire helyezzük sütőpapírral alatta, megkenjük ismét az olajos tejfölös “krémmel” és irány a sütő.
Kb. 30-35 percig 180-200 fokon sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »










