Legegyszerűbb túrós rétes recept
Ők is elkészítették

Elkészítése:
Először a tojásfehérjét robotgéppel kemény habbá verjük, a sárgáját óvatosan beleforgatjuk, majd jöhetnek a cukrok és a túró.
A tejfölt az olajjal alaposan összekeverjük, majd a rétes lapokat (általában 9 lap van egy csomagban, ebből a mennyiségből 3 rúd rétes lesz) egyébként vékonyan megkenjük az olajos tejfölös finomsággal.
Tiszta konyharuhát veszünk elő. Erre rétegezzük a lapokat. Először az első lap, rá a második, majd a harmadik. A túrós tölteléket három részre osztjuk, majd a tészta szélére halmozzuk.
Óvatosan a konyharuha segítségével határozottan felgöngyöljük.
Ezután egy lapos tepsire helyezzük sütőpapírral alatta, megkenjük ismét az olajos tejfölös “krémmel” és irány a sütő.
Kb. 30-35 percig 180-200 fokon sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »