Legegyszerűbb túrós rétes recept
Ők is elkészítették

Elkészítése:
Először a tojásfehérjét robotgéppel kemény habbá verjük, a sárgáját óvatosan beleforgatjuk, majd jöhetnek a cukrok és a túró.
A tejfölt az olajjal alaposan összekeverjük, majd a rétes lapokat (általában 9 lap van egy csomagban, ebből a mennyiségből 3 rúd rétes lesz) egyébként vékonyan megkenjük az olajos tejfölös finomsággal.
Tiszta konyharuhát veszünk elő. Erre rétegezzük a lapokat. Először az első lap, rá a második, majd a harmadik. A túrós tölteléket három részre osztjuk, majd a tészta szélére halmozzuk.
Óvatosan a konyharuha segítségével határozottan felgöngyöljük.
Ezután egy lapos tepsire helyezzük sütőpapírral alatta, megkenjük ismét az olajos tejfölös “krémmel” és irány a sütő.
Kb. 30-35 percig 180-200 fokon sütjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »