Legegyszerűbb túrós rétes

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

Töltelék:

  • 50 dkg rögös túró
  • 2 db tojás fehérje
  • 1 db tojás sárgája
  • 3 ek cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor

A lapok kenéséhez:

  • 2,5 púpos evőkanál tejföl
  • 1,5 dl olaj

Továbbá:

  • 9 db rétes lap

Elkészítése:

Először a tojásfehérjét robotgéppel kemény habbá verjük, a sárgáját óvatosan beleforgatjuk, majd jöhetnek a cukrok és a túró.

A tejfölt az olajjal alaposan összekeverjük, majd a rétes lapokat (általában 9 lap van egy csomagban, ebből a mennyiségből 3 rúd rétes lesz) egyébként vékonyan megkenjük az olajos tejfölös finomsággal.

Tiszta konyharuhát veszünk elő. Erre rétegezzük a lapokat. Először az első lap, rá a második, majd a harmadik. A túrós tölteléket három részre osztjuk, majd a tészta szélére halmozzuk.

Óvatosan a konyharuha segítségével határozottan felgöngyöljük.

Ezután egy lapos tepsire helyezzük sütőpapírral alatta, megkenjük ismét az olajos tejfölös “krémmel” és irány a sütő.

Kb. 30-35 percig 180-200 fokon sütjük.