Lángos nemzeti színekben recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 50 dkg finomliszt
- 2,5 dkg élesztő
- 1 kávéskanál só
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 dl víz (kb)
Feltét:
- 15 dkg paprikás szalámi (pirítva)
- 20 dkg sajt
- tejföl
- 3- gerezd fokhagyma
- 3 szál újhagyma
Sütéshez:
- olaj
Elkészítése:
Az élesztőt összemorzsoljuk és 1 dl langyos vízbe tesszük, majd jól eldolgozzuk benne. Ezután hozzáadjuk a lisztet, sót és a tojást. Annyi vizet adunk még hozzá, hogy nokedli sűrűségű, hólyagos tésztát tudjunk dagasztani a hozzávalókból.
A tésztát letakarjuk és szobahőmérsékleten egy órán keresztül kelni hagyjuk. Ezután egy szilikon lapot vékonyan megkenünk olajjal és ráöntjük a tésztát. Pizza szeletelővel nagyobb darabokra (nagyjából négyzetre) vágjuk. A kivágott darabokat kezünk segítségével kör alakúra húzogatjuk, majd forró olajban aranybarnára sütjük.
A szalámi szeleteket lepirítjuk, a sajtot lereszeljük, a dhagymát felszeleteljük. A fokhagymát megpucoljuk, majd lereszeljük és a tejfölhöz keverjük.
A kész lángosokat megkenjük a fokhagymás tejföllel, majd megszórjuk sajttal és szalámival, zöldhagymával díszítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »
Online italbolt – széles választék könnyű italokból a nyaralás mellé (x)
A nyári pihenés során mindenkinek jól esik olykor egy pohár ital. Mindenkép
Tovább olvasom »
12 varázslatos szilvalekváros süti, amivel újraélheted a nagyi konyhájának illatát!
Ezek a sütemények igazi klasszikusok, amiket gyerekkorunk óta szeretünk – r
Tovább olvasom »