Lángos nemzeti színekben recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 50 dkg finomliszt
- 2,5 dkg élesztő
- 1 kávéskanál só
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 dl víz (kb)
Feltét:
- 15 dkg paprikás szalámi (pirítva)
- 20 dkg sajt
- tejföl
- 3- gerezd fokhagyma
- 3 szál újhagyma
Sütéshez:
- olaj
Elkészítése:
Az élesztőt összemorzsoljuk és 1 dl langyos vízbe tesszük, majd jól eldolgozzuk benne. Ezután hozzáadjuk a lisztet, sót és a tojást. Annyi vizet adunk még hozzá, hogy nokedli sűrűségű, hólyagos tésztát tudjunk dagasztani a hozzávalókból.
A tésztát letakarjuk és szobahőmérsékleten egy órán keresztül kelni hagyjuk. Ezután egy szilikon lapot vékonyan megkenünk olajjal és ráöntjük a tésztát. Pizza szeletelővel nagyobb darabokra (nagyjából négyzetre) vágjuk. A kivágott darabokat kezünk segítségével kör alakúra húzogatjuk, majd forró olajban aranybarnára sütjük.
A szalámi szeleteket lepirítjuk, a sajtot lereszeljük, a dhagymát felszeleteljük. A fokhagymát megpucoljuk, majd lereszeljük és a tejfölhöz keverjük.
A kész lángosokat megkenjük a fokhagymás tejföllel, majd megszórjuk sajttal és szalámival, zöldhagymával díszítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »