Lángos nemzeti színekben

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Tészta:

  • 50 dkg finomliszt
  • 2,5 dkg élesztő
  • 1 kávéskanál só
  • 1 tojás
  • 3 dl víz (kb)

Feltét:

  • 15 dkg paprikás szalámi (pirítva)
  • 20 dkg sajt
  • tejföl
  • 3- gerezd fokhagyma
  • 3 szál újhagyma

Sütéshez:

  • olaj

Elkészítése:

Az élesztőt összemorzsoljuk és 1 dl langyos vízbe tesszük, majd jól eldolgozzuk benne. Ezután hozzáadjuk a lisztet, sót és a tojást. Annyi vizet adunk még hozzá, hogy nokedli sűrűségű, hólyagos tésztát tudjunk dagasztani a hozzávalókból.

A tésztát letakarjuk és szobahőmérsékleten egy órán keresztül kelni hagyjuk. Ezután egy szilikon lapot vékonyan megkenünk olajjal és ráöntjük a tésztát. Pizza szeletelővel nagyobb darabokra (nagyjából négyzetre) vágjuk. A kivágott darabokat kezünk segítségével kör alakúra húzogatjuk, majd forró olajban aranybarnára sütjük.

A szalámi szeleteket lepirítjuk, a sajtot lereszeljük, a dhagymát felszeleteljük. A fokhagymát megpucoljuk, majd lereszeljük és a tejfölhöz keverjük.

A kész lángosokat megkenjük a fokhagymás tejföllel, majd megszórjuk sajttal és szalámival, zöldhagymával díszítjük.