Krumplis lángos recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 30 dkg burgonya (tisztítva)
- 1 kk só
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg liszt
- 5 dl olaj a sütéshez
Mellé:
- 1 dl tejföl
- 1 gerezd zúzott fokhagyma
- csipetnyi só
Elkészítése:
A krumplit meghámozzuk, megmossuk, kisebb kockákra vágjuk és enyhén sós vízben puhára főzzük.
Amikor megfőtt, villával alaposan összetörjük, hozzáadjuk a tojást, kb 15 dkg lisztet egy kevés sót. Könnyen gyúrható, aránylag puha tésztának kell lennie.
Nagyobb, diónyi gombócokat formálunk, ellapítjuk, villával kicsit megmintázzuk (ha egy beolajozott tányéron csináljuk, kevesebb liszt fog belepotyogni a olajba, kevésbé fog megégni az étolaj, csak ne hagyjuk rajta a tésztát sokáig az olajos tányéron, mert nagyon fel fog puhulni és nem fogjuk tudni beletenni a olajba, mert szétesik), majd közepesen forró olajban kisütjük.
Fokhagymás tejföllel tálaljuk, de lehet édesen lekvárral is fogyasztani.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.