Krumplis lángos

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 30 dkg burgonya (tisztítva)
  • 1 kk só
  • 1 tojás
  • 15 dkg liszt
  • 5 dl olaj a sütéshez

Mellé:

  • 1 dl tejföl
  • 1 gerezd zúzott fokhagyma
  • csipetnyi só

Elkészítése:

A krumplit meghámozzuk, megmossuk, kisebb kockákra vágjuk és enyhén sós vízben puhára főzzük.

Amikor megfőtt, villával alaposan összetörjük, hozzáadjuk a tojást, kb 15 dkg lisztet egy kevés sót. Könnyen gyúrható, aránylag puha tésztának kell lennie.

Nagyobb, diónyi gombócokat formálunk, ellapítjuk, villával kicsit megmintázzuk (ha egy beolajozott tányéron csináljuk, kevesebb liszt fog belepotyogni a olajba, kevésbé fog megégni az étolaj, csak ne hagyjuk rajta a tésztát sokáig az olajos tányéron, mert nagyon fel fog puhulni és nem fogjuk tudni beletenni a olajba, mert szétesik), majd közepesen forró olajban kisütjük.

Fokhagymás tejföllel tálaljuk, de lehet édesen lekvárral is fogyasztani.