Hozzávalók:
Mellé:
Elkészítése:
A krumplit meghámozzuk, megmossuk, kisebb kockákra vágjuk és enyhén sós vízben puhára főzzük.
Amikor megfőtt, villával alaposan összetörjük, hozzáadjuk a tojást, kb 15 dkg lisztet egy kevés sót. Könnyen gyúrható, aránylag puha tésztának kell lennie.
Nagyobb, diónyi gombócokat formálunk, ellapítjuk, villával kicsit megmintázzuk (ha egy beolajozott tányéron csináljuk, kevesebb liszt fog belepotyogni a olajba, kevésbé fog megégni az étolaj, csak ne hagyjuk rajta a tésztát sokáig az olajos tányéron, mert nagyon fel fog puhulni és nem fogjuk tudni beletenni a olajba, mert szétesik), majd közepesen forró olajban kisütjük.
Fokhagymás tejföllel tálaljuk, de lehet édesen lekvárral is fogyasztani.