Kókuszos hempergetős recept
Hozzávalók:
Tészta:
- 25 dkg liszt
- 3 dkg vaj
- 1 csomag sütőpor
- 20 dkg cukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 3 evőkanál méz
- 1 dl tej
Bevonó:
- 22 dkg vaj
- 15 dkg cukor
- 5 dkg kakaó
- 1 evőkanál méz
- 0,5 dl rum
- 20 dkg kókusz a “hempergetéshez”
Elkészítése:
A cukrot a tejjel és a tojással kikeverjük. Hozzáadjuk az olvasztott hideg vajat és a 3 evőkanál mézet. Majd a sütőporos lisztet is hozzákeverjük.
Sütőpapírral kibélelünk egy kb. 22X34 cm-es tepsit, beleöntjük a masszát és 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük. Amikor kihűlt egyforma kockákra vágjuk.
A bovonó hozzávalóit egy lábasba tesszük, és kb. 10 perc alatt összeforraljuk. Amikor kezd sűrűsödni, akkor jó.
A sütikocka aljába beleszúrunk egy villát, és megmártjuk a mázban, majd a kókuszban “hempergetjük”.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Kekszből álomdesszert – 8 variáció, amit ki kell próbálnod
Ha olyan desszertre vágysz, ami gyorsan elkészül, nem igényel sütőt, de még
Tovább olvasom »
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »









