Kókuszos hempergetős recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 25 dkg liszt
- 3 dkg vaj
- 1 csomag sütőpor
- 20 dkg cukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 evőkanál méz
- 1 dl tej
Bevonó:
- 22 dkg vaj
- 15 dkg cukor
- 5 dkg kakaó
- 1 evőkanál méz
- 0,5 dl rum
- 20 dkg kókusz a “hempergetéshez”
Elkészítése:
A cukrot a tejjel és a tojással kikeverjük. Hozzáadjuk az olvasztott hideg vajat és a 3 evőkanál mézet. Majd a sütőporos lisztet is hozzákeverjük.
Sütőpapírral kibélelünk egy kb. 22X34 cm-es tepsit, beleöntjük a masszát és 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük. Amikor kihűlt egyforma kockákra vágjuk.
A bovonó hozzávalóit egy lábasba tesszük, és kb. 10 perc alatt összeforraljuk. Amikor kezd sűrűsödni, akkor jó.
A sütikocka aljába beleszúrunk egy villát, és megmártjuk a mázban, majd a kókuszban “hempergetjük”.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »
10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »