Teljes kiörlésű vajas kifli recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 350 g teljes kiőrlésű búzaliszt
- 100 g sima búzaliszt
- 50 g búzasikér
- 25 g friss élesztő
- 1 tk só
- 50 g puha vaj
- 100 g habtejszín
- 270 g víz
Elkészítése:
A hozzávalókat egy edénybe mérjük. Nem kell az élesztőt felfuttatni, elég csak belemorzsolni. A vizet apránként adagoljuk hozzá dagasztás közben, figyelve a tészta állagára.
Lágyabb, de nem ragacsos tésztát dagasztunk, majd 50 percet hagyjuk kelni.
Megmérjük a kész tészta súlyát, majd súly alapján 10 részre osztjuk.
10 perc pihentetés után formázzuk, majd 30 percig pihentetjük egy sütőpapíros tepsin letakarva.
A sütőlemezt vízzel jól lefújjuk, majd 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »