Teljes kiörlésű vajas kifli recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 350 g teljes kiőrlésű búzaliszt
- 100 g sima búzaliszt
- 50 g búzasikér
- 25 g friss élesztő
- 1 tk só
- 50 g puha vaj
- 100 g habtejszín
- 270 g víz
Elkészítése:
A hozzávalókat egy edénybe mérjük. Nem kell az élesztőt felfuttatni, elég csak belemorzsolni. A vizet apránként adagoljuk hozzá dagasztás közben, figyelve a tészta állagára.
Lágyabb, de nem ragacsos tésztát dagasztunk, majd 50 percet hagyjuk kelni.
Megmérjük a kész tészta súlyát, majd súly alapján 10 részre osztjuk.
10 perc pihentetés után formázzuk, majd 30 percig pihentetjük egy sütőpapíros tepsin letakarva.
A sütőlemezt vízzel jól lefújjuk, majd 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »