Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Fatörzs kiflik recept

Fatörzs kiflik
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 80 dkg finomliszt
    • 4 dl tej
    • 3 dkg élesztő
    • 10 dkg cukor
    • 6 ek olívaolaj
    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 csipet só
    • 2 ek holland kakaópor
    • kevés víz

    A kenéshez:

    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Elkészítése:

    Ebből az adagból 16 db kifli lesz.

    Kevés langyos tejben az élesztőt egy csipet cukorral felfuttatjuk. A maradék tejet, olajat és tojást a robotgép táljába tesszük. Hozzáöntjük a felfuttatott élesztőt, rászórjuk a lisztet és a csipet sót, majd a géppel sima, rugalmas tésztává dagasztjuk.

    A megdagasztott tésztát két egyenlő részre osztjuk. Az egyik felét kakaóval ízesítjük: a kakaót kevés vízzel krémes állagúvá keverjük, majd alaposan beledolgozzuk az egyik tésztarészbe, hogy egységes barna színt kapjunk.

    Mindkét tésztát sütőpapírral elválasztva egy tálba tesszük, letakarjuk, és duplájára kelesztjük. A megkelt tésztákat 16-16 egyenlő részre osztjuk, majd gombóccá formázzuk őket, és újabb 10 percig pihentetjük.

    Ezután egy barna és egy fehér gombócot egymásra helyezünk, majd ovális alakúra nyújtjuk. A vékonyra nyújtott lapokat szorosan feltekerjük kifli alakúra, ügyelve, hogy a hajtás a kifli alján legyen, hogy sülés közben ne boruljon fel.

    A kész kifliket sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, letakarva 20-30 percig ismét kelesztjük. Sütés előtt pengével 3-4 helyen bevagdossuk a tetejüket, majd felvert tojással lekenjük.

    180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá