Hozzávalók:
A kenéshez:
Elkészítése:
Ebből az adagból 16 db kifli lesz.
Kevés langyos tejben az élesztőt egy csipet cukorral felfuttatjuk. A maradék tejet, olajat és tojást a robotgép táljába tesszük. Hozzáöntjük a felfuttatott élesztőt, rászórjuk a lisztet és a csipet sót, majd a géppel sima, rugalmas tésztává dagasztjuk.
A megdagasztott tésztát két egyenlő részre osztjuk. Az egyik felét kakaóval ízesítjük: a kakaót kevés vízzel krémes állagúvá keverjük, majd alaposan beledolgozzuk az egyik tésztarészbe, hogy egységes barna színt kapjunk.
Mindkét tésztát sütőpapírral elválasztva egy tálba tesszük, letakarjuk, és duplájára kelesztjük. A megkelt tésztákat 16-16 egyenlő részre osztjuk, majd gombóccá formázzuk őket, és újabb 10 percig pihentetjük.
Ezután egy barna és egy fehér gombócot egymásra helyezünk, majd ovális alakúra nyújtjuk. A vékonyra nyújtott lapokat szorosan feltekerjük kifli alakúra, ügyelve, hogy a hajtás a kifli alján legyen, hogy sülés közben ne boruljon fel.
A kész kifliket sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, letakarva 20-30 percig ismét kelesztjük. Sütés előtt pengével 3-4 helyen bevagdossuk a tetejüket, majd felvert tojással lekenjük.
180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük.