Kiflicskék recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kg finomliszt
- 0,5 l tej (minimum 2,8%-os)
- 5 dkg élesztő
- 2,5 dl étolaj
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 cs sütőpor
- 1 ek só
- 1 ek cukor
- reszelt sajt a tetejére
- egyéb töltelékek: köménymag, szezámmag, lekvár, virsli, bacon, kolbász, pizzakrém, mák, dió, felfőzött, majd kihűtött csokipuding, mogyorókrém, stb
Elkészítése:
A lisztet átszitáljuk, közepébe fészket készítünk, hozzáadjuk a langyos tejben, csipet cukorral felfuttatott élesztőt, rászórjuk a maradék cukrot, hozzáadunk 2 egész tojást és egynek a sárgáját, beleöntjük az olajat, körben a szélére szórjuk a lisztre a sütőport és a sót.
A tésztát nagyon jól kidolgozzuk, hólyagosra, selymesre, majd cipót formálva, liszttel megszórva kelesztjük, amíg duplája nem lesz.
Közben kibéleljük a tepsiket sütőpapírral és előkészítjük a töltelékeket. A sütőt előmelegítjük.
A megkelt cipót 12 részre osztjuk és kis cipókat gömbölyítünk belőle. A kis cipókat újból kelesztjük, majd egyenként tenyérnyi kerek lapra nyújtjuk és 8-8 db cikkre vágjuk.
Megtöltjük a kívánt töltelékkel, de töltelenül is hagyhatjuk, majd a szélesebb felétől kezdve feltekerjük.
A kifliket tepsiben kelesztjük, majd villával kissé felvert fehérjével átkenjük (ekkor szórhatunk a tetejére reszelt sajtot, szezámmagot és egész mákot, vagy ki mit szeretne). 180 fokos, forró sütőben szép pirosra sütjük.
Tipp:
A receptet anyósomtól kaptam és nem tudok elég hálás lenni érte! Nagyon kiadós, finom kelttészta, amely édes és sós töltelékkel is kiváló. Családunk számára felezem vagy negyedelem a mennyiséget. Frissen, langymelegen verhetetlen, a töltelékek variációja pedig végtelen.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »