Hozzávalók:
Elkészítése:
A lisztet átszitáljuk, közepébe fészket készítünk, hozzáadjuk a langyos tejben, csipet cukorral felfuttatott élesztőt, rászórjuk a maradék cukrot, hozzáadunk 2 egész tojást és egynek a sárgáját, beleöntjük az olajat, körben a szélére szórjuk a lisztre a sütőport és a sót.
A tésztát nagyon jól kidolgozzuk, hólyagosra, selymesre, majd cipót formálva, liszttel megszórva kelesztjük, amíg duplája nem lesz.
Közben kibéleljük a tepsiket sütőpapírral és előkészítjük a töltelékeket. A sütőt előmelegítjük.
A megkelt cipót 12 részre osztjuk és kis cipókat gömbölyítünk belőle. A kis cipókat újból kelesztjük, majd egyenként tenyérnyi kerek lapra nyújtjuk és 8-8 db cikkre vágjuk.
Megtöltjük a kívánt töltelékkel, de töltelenül is hagyhatjuk, majd a szélesebb felétől kezdve feltekerjük.
A kifliket tepsiben kelesztjük, majd villával kissé felvert fehérjével átkenjük (ekkor szórhatunk a tetejére reszelt sajtot, szezámmagot és egész mákot, vagy ki mit szeretne). 180 fokos, forró sütőben szép pirosra sütjük.
A receptet anyósomtól kaptam és nem tudok elég hálás lenni érte! Nagyon kiadós, finom kelttészta, amely édes és sós töltelékkel is kiváló. Családunk számára felezem vagy negyedelem a mennyiséget. Frissen, langymelegen verhetetlen, a töltelékek variációja pedig végtelen.