Képviselőfánk recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 3 dl víz
- 3 dl étolaj
- 2 cs vaníliás cukor
- 1 nagy csipet só
- 8
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 30 dkg finomliszt
Töltelék:
- 1 cs házikrémes krémpor
- 8 dl tej (2,8 %-os)
- 250 ml habtejszín
Elkészítése:
Egy edénybe öntjük a vizet, hozzáadjuk az olajat, a sót, a vaníliás cukrot és felforraljuk. A tűzről levéve kéziturmix segítségével belekeverjük a lisztet, ezután visszatesszük a lángra és addig kevergetjük, míg a tészta elválik az edény falától, majd végleg elzárjuk a lángot és kevergetjük, hogy kissé visszahűljön, végül a tojásokat is egyenként belekeverjük (a robotgép segítségével), amíg a végére szép sima és fényes, sűrű masszát kapunk.
A sütőt előmelegítjük 210 fokra.
Egy sütőlemezt kibélelünk szilikonos sütőpapírral, a masszát nyomózsákba tesszük és körkörösen felfelé haladva, 4-5 cm-es távolságban egymástól kis kupacokat nyomunk a papírra.
Vizet fújunk rájuk és a sütőbe téve maximum fél óra alatt készre sütjük. A sütőajtót nem szabad kinyitni, mert összeesnek a fánkok!!!
Miután megsültek, rácsra tesszük és hagyjuk kihűlni.
Ezután robotgép segítségével elkészítjük a krémport és felverjük a tejszínt is. Levágjuk a fánkok tetejét és az üregekbe krémes krémet, arra pedig tejszínt nyomunk. Végül visszahelyezzük a kalapjaikat, meghintjük porcukorral és fogyasztásig hűtőszekrényben tároljuk.
Jó étvágyat kívánok!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »