Képviselőfánk recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 3 dl víz
- 3 dl étolaj
- 2 cs vaníliás cukor
- 1 nagy csipet só
- 8
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 30 dkg finomliszt
Töltelék:
- 1 cs házikrémes krémpor
- 8 dl tej (2,8 %-os)
- 250 ml habtejszín
Elkészítése:
Egy edénybe öntjük a vizet, hozzáadjuk az olajat, a sót, a vaníliás cukrot és felforraljuk. A tűzről levéve kéziturmix segítségével belekeverjük a lisztet, ezután visszatesszük a lángra és addig kevergetjük, míg a tészta elválik az edény falától, majd végleg elzárjuk a lángot és kevergetjük, hogy kissé visszahűljön, végül a tojásokat is egyenként belekeverjük (a robotgép segítségével), amíg a végére szép sima és fényes, sűrű masszát kapunk.
A sütőt előmelegítjük 210 fokra.
Egy sütőlemezt kibélelünk szilikonos sütőpapírral, a masszát nyomózsákba tesszük és körkörösen felfelé haladva, 4-5 cm-es távolságban egymástól kis kupacokat nyomunk a papírra.
Vizet fújunk rájuk és a sütőbe téve maximum fél óra alatt készre sütjük. A sütőajtót nem szabad kinyitni, mert összeesnek a fánkok!!!
Miután megsültek, rácsra tesszük és hagyjuk kihűlni.
Ezután robotgép segítségével elkészítjük a krémport és felverjük a tejszínt is. Levágjuk a fánkok tetejét és az üregekbe krémes krémet, arra pedig tejszínt nyomunk. Végül visszahelyezzük a kalapjaikat, meghintjük porcukorral és fogyasztásig hűtőszekrényben tároljuk.
Jó étvágyat kívánok!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »