Képviselőfánk

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Tészta:

  • 3 dl víz
  • 3 dl étolaj
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 1 nagy csipet só
  • 8 tojás
  • 30 dkg finomliszt

Töltelék:

  • 1 cs házikrémes krémpor
  • 8 dl tej (2,8 %-os)
  • 250 ml habtejszín

Elkészítése:

Egy edénybe öntjük a vizet, hozzáadjuk az olajat, a sót, a vaníliás cukrot és felforraljuk. A tűzről levéve kéziturmix segítségével belekeverjük a lisztet, ezután visszatesszük a lángra és addig kevergetjük, míg a tészta elválik az edény falától, majd végleg elzárjuk a lángot és kevergetjük, hogy kissé visszahűljön, végül a tojásokat is egyenként belekeverjük (a robotgép segítségével), amíg a végére szép sima és fényes, sűrű masszát kapunk.

A sütőt előmelegítjük 210 fokra.

Egy sütőlemezt kibélelünk szilikonos sütőpapírral, a masszát nyomózsákba tesszük és körkörösen felfelé haladva, 4-5 cm-es távolságban egymástól kis kupacokat nyomunk a papírra.

Vizet fújunk rájuk és a sütőbe téve maximum fél óra alatt készre sütjük. A sütőajtót nem szabad kinyitni, mert összeesnek a fánkok!!!

Miután megsültek, rácsra tesszük és hagyjuk kihűlni.

Ezután robotgép segítségével elkészítjük a krémport és felverjük a tejszínt is. Levágjuk a fánkok tetejét és az üregekbe krémes krémet, arra pedig tejszínt nyomunk. Végül visszahelyezzük a kalapjaikat, meghintjük porcukorral és fogyasztásig hűtőszekrényben tároljuk.

Jó étvágyat kívánok!