Hozzávalók:
Tészta:
Töltelék:
Elkészítése:
Egy edénybe öntjük a vizet, hozzáadjuk az olajat, a sót, a vaníliás cukrot és felforraljuk. A tűzről levéve kéziturmix segítségével belekeverjük a lisztet, ezután visszatesszük a lángra és addig kevergetjük, míg a tészta elválik az edény falától, majd végleg elzárjuk a lángot és kevergetjük, hogy kissé visszahűljön, végül a tojásokat is egyenként belekeverjük (a robotgép segítségével), amíg a végére szép sima és fényes, sűrű masszát kapunk.
A sütőt előmelegítjük 210 fokra.
Egy sütőlemezt kibélelünk szilikonos sütőpapírral, a masszát nyomózsákba tesszük és körkörösen felfelé haladva, 4-5 cm-es távolságban egymástól kis kupacokat nyomunk a papírra.
Vizet fújunk rájuk és a sütőbe téve maximum fél óra alatt készre sütjük. A sütőajtót nem szabad kinyitni, mert összeesnek a fánkok!!!
Miután megsültek, rácsra tesszük és hagyjuk kihűlni.
Ezután robotgép segítségével elkészítjük a krémport és felverjük a tejszínt is. Levágjuk a fánkok tetejét és az üregekbe krémes krémet, arra pedig tejszínt nyomunk. Végül visszahelyezzük a kalapjaikat, meghintjük porcukorral és fogyasztásig hűtőszekrényben tároljuk.
Jó étvágyat kívánok!