Kelt tészta tejszínnel (kalácshoz) recept
Ők is elkészítették

Elkészítése:
A tejszínt, 75 ml tejet és a cukrot langyosra melegítjük, majd felfuttatjuk benne az élesztőt.
Közben egy edénybe kimérjük a lisztet és elkeverjük benne a sót. Hozzáadjuk a tojást és egynek a sárgáját, majd hozzáadjuk az élesztős keveréket, majd elkezdjük összeállítani a tésztát. Ha keménynek érezzük a tésztát, akkor adjuk hozzá a maradék tejet is. A liszt minősége befolyásolja, hogy szükség lesz-e rá.
Ha szépen összeállt a tészta, akkor jöhet 10-15 perc dagasztás. A tészta összeállítását és dagasztását is végezhetjük kézzel és géppel is.
Amint a tészta felülete szép selymes, akkor letakarjuk és duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztából ízlés szerint készíthetünk kalácsokat, édes és sós péksüteményeket.
Sütés előtt felvert tojással lekenjük, majd 180 fokon szép pirosra sütjük kelesztés után.
Nézd meg videón is:
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »