Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kelt tészta tejszínnel (kalácshoz) recept

Kelt tészta tejszínnel (kalácshoz)
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 200 ml 30 %-os tejszín
    • 75-100 ml tej
    • 3 ek cukor
    • egy nagy csipet só
    • 1 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSnak a sárgája
    • 500 g finomliszt
    • 25 g friss élesztő

    Kenéshez:

    • 1 felvert  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Elkészítése:

    A tejszínt, 75 ml tejet és a cukrot langyosra melegítjük, majd felfuttatjuk benne az élesztőt.

    Közben egy edénybe kimérjük a lisztet és elkeverjük benne a sót. Hozzáadjuk a tojást és egynek a sárgáját, majd hozzáadjuk az élesztős keveréket, majd elkezdjük összeállítani a tésztát. Ha keménynek érezzük a tésztát, akkor adjuk hozzá a maradék tejet is. A liszt minősége befolyásolja, hogy szükség lesz-e rá.

    Ha szépen összeállt a tészta, akkor jöhet 10-15 perc dagasztás. A tészta összeállítását és dagasztását is végezhetjük kézzel és géppel is.

    Amint a tészta felülete szép selymes, akkor letakarjuk és duplájára kelesztjük.

    A megkelt tésztából ízlés szerint készíthetünk kalácsokat, édes és sós péksüteményeket.

    Sütés előtt felvert tojással lekenjük, majd 180 fokon szép pirosra sütjük kelesztés után.

    Nézd meg videón is:

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá