Kelt tészta tejszínnel (kalácshoz) recept
Ők is elkészítették

Elkészítése:
A tejszínt, 75 ml tejet és a cukrot langyosra melegítjük, majd felfuttatjuk benne az élesztőt.
Közben egy edénybe kimérjük a lisztet és elkeverjük benne a sót. Hozzáadjuk a tojást és egynek a sárgáját, majd hozzáadjuk az élesztős keveréket, majd elkezdjük összeállítani a tésztát. Ha keménynek érezzük a tésztát, akkor adjuk hozzá a maradék tejet is. A liszt minősége befolyásolja, hogy szükség lesz-e rá.
Ha szépen összeállt a tészta, akkor jöhet 10-15 perc dagasztás. A tészta összeállítását és dagasztását is végezhetjük kézzel és géppel is.
Amint a tészta felülete szép selymes, akkor letakarjuk és duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztából ízlés szerint készíthetünk kalácsokat, édes és sós péksüteményeket.
Sütés előtt felvert tojással lekenjük, majd 180 fokon szép pirosra sütjük kelesztés után.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »