Kelt rétes recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tészta:
- 60 dkg finomliszt
- 4 dl langyos tej
- 5 dkg friss élesztő
- 1 kk só
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 tk cukor
Töltelék:
- 45 dkg tehéntúró
- 1 ek cukor
- 15 dkg cukrozott darált mák
- 500 g cukrozott meggy
- 400 g párolt alma
A rétes kenéséhez, locsolásához:
- kb 3 ek olaj
- 5 dl tejföl
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
A lisztet a sóval, tojással elkeverjük. Az élesztőt a cukorral és 2 dl langyos tejjel felfuttatjuk.
A megkelt élesztőt és maradék tejet hozzáadjuk és az egészből tésztát dagasztunk. Ez a tészta lágyabb a fánk tésztánál, ilyennek kell lennie.
Latakarva duplájára kelesztjük. Ezután lisztezett deszkára borítjuk és 2 részre osztjuk. Nem gyúrjuk át! 10 percig letakarva pihentetjük.
Közben a túrót és a cukrot összekeverjük.
Az asztalra egy nagy terítőt teszünk, liszttel meghintjük. Az első cipót a közepére tesszük, olajjal lekenjük és szép vékonyra kihúzogatjuk, a vastagabb széleit leszedjük.
Étolajjal, tejföllel meglocsoljuk, a túrót rászórjuk és a két szemközti oldalát feltekerjük, hogy egymás felé nézzenek. Olajjal kikent tepsibe tesszük. Mivel hosszú rudak lettek, így félbevágtam és úgy tettem a tepsibe.
A tetejét olajjal, majd tojásos tejföllel lekenjük.
A mákosnál is ez az elkészítési mód, csak túró helyett mák és a lecsepegtetett meggy kerül a tésztára. Ezt is félbe vágjuk és a túrós mellé tesszük, majd a tetejét és az oldalát először olajjal, majd a tojásos tejföllel kenjük le.
A tepsiben még fél órát kelesztjük.
A széleket összegyúrjuk, majd pihentetjük. Ezt is szépen kinyújtjuk az abroszon. Étolajjal, tejföllel meglocsoljuk, majd az almával megszórjuk. Tepsibe tesszük, lekenjük, majd pihentetjük.
190 fokra melegített sütőben 30 perc alatt készre sütjük.
Nagyon finom rétes. Ajánlom szeretettel.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »









