Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kelt prósza meggyel, dióval recept

Kelt prósza meggyel, dióval
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 60 dkg finomliszt
    • 1 dkg só
    • 8 dkg zsír vagy margarin
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 4,5 dl tej
    • 2,5 dkg friss élesztő
    • 3 ek cukor

    A tészta tetejére:

    • 20 ml langyos tej
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 1 ek olvasztott vaj
    • 30 dkg magozott meggy
    • 10 dkg vágott dió
    • 1 ek kristálycukor

    Elkészítése:

    2 dl langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt.

    A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéket felverjük kemény habbá verjük a sóval.

    A többi hozzávalót összekeverjük a robotgép dagasztójával, majd az élesztős tejet is hozzáadjuk és jól összedolgozzuk a tejjel, hogy lágy, hólyagos tésztát kapjunk, majd beleforgatjuk a tojások habját lazán.

    Kizsírozott, lisztezett, 20*30 cm-es tepsibe öntjük. Meleg helyen 30 perc alatt duplájára kelesztjük.

    A tejet a vaníliás cukorral elkeverjük, majd felmelegítjük. Ekkor meglocsoljuk a tésztát a vaníliás tejjel, majd az olvasztott vajjal. A meggyet a dióval, cukorral összekeverjük és egyenletesen rászórjuk.

    190 fokra melegített sütőben tűpróbáig sütjük.

    Javaslom egy ennél nagyobban sütni, mert nagyon magas lett, tovább tart a sütés is.

    Kockákra szeleteljük, porcukorral meghintjük.

    Jó étvágyat a finomsághoz!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá