Kelt prósza meggyel, dióval recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 60 dkg finomliszt
- 1 dkg só
- 8 dkg zsír vagy margarin
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4,5 dl tej
- 2,5 dkg friss élesztő
- 3 ek cukor
A tészta tetejére:
- 20 ml langyos tej
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 ek olvasztott vaj
- 30 dkg magozott meggy
- 10 dkg vágott dió
- 1 ek kristálycukor
Elkészítése:
2 dl langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt.
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéket felverjük kemény habbá verjük a sóval.
A többi hozzávalót összekeverjük a robotgép dagasztójával, majd az élesztős tejet is hozzáadjuk és jól összedolgozzuk a tejjel, hogy lágy, hólyagos tésztát kapjunk, majd beleforgatjuk a tojások habját lazán.
Kizsírozott, lisztezett, 20*30 cm-es tepsibe öntjük. Meleg helyen 30 perc alatt duplájára kelesztjük.
A tejet a vaníliás cukorral elkeverjük, majd felmelegítjük. Ekkor meglocsoljuk a tésztát a vaníliás tejjel, majd az olvasztott vajjal. A meggyet a dióval, cukorral összekeverjük és egyenletesen rászórjuk.
190 fokra melegített sütőben tűpróbáig sütjük.
Javaslom egy ennél nagyobban sütni, mert nagyon magas lett, tovább tart a sütés is.
Kockákra szeleteljük, porcukorral meghintjük.
Jó étvágyat a finomsághoz!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »