Kelesztés nélküli kifli recept
Hozzávalók:
Tészta:
- 30 dkg finomliszt
- 1 kicsi FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 dl tej
- 2 dkg friss élesztő
- 5 dkg olvasztott vaj
- 1 tk cukor
- 1 tk só
A tetejére:
- 1 kicsi felvert FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
A sós kifli lekenéséhez:
- 4 dkg puha vaj
- só ízlés szerint
A mákos kiflihez:
- 8 dkg darált mák
- cukor ízlés szerint
- 1 kicsi citrom reszelt héja
- kicsi tej az összeállításhoz
Elkészítése:
Az élesztőt felfuttattam és a többi alapanyaggal összekevertem, majd szép simára dagasztottam.
Két cipót formázunk belőle. Most kisebb kiflikre vágytam, így elfeleztem. Ha nagyobbat szeretnénk, akkor egy cipónk lesz.
Kör alakúra kinyújtom, a sósat puha vajjal lekentem, majd egy kis sóval megszórtam.
8 cikkre vágtam és a szélesebb felétől indulva feltekertem.
A sütőpapírral fedett tepsire sorakoztattam. Felvert tojással lekentem és szezámmaggal meghintettem.
A másik cipót is kinyújtottam, majd 8 cikkre vágtam. A töltelék hozzávalóit összekevertem.
A cikkek széles felére tettem a mákos tölteléket, majd feltekertem. Sütőpapírra tettem és tojással lekentem.
Hideg sütőbe téve, 190 fokra bekapcsolva szép pirosra sütöttem.
Jó étvágyat kívánok hozzá!