Kalapos túrófánk recept
Hozzávalók:
- 45 dkg tehéntúró
- 20 dkg finomliszt
- 10 dkg porcukor
- 1 vaníliás cukor
- 1 mk őrölt fahéj
- 1 db citrom reszelt héja
- 1 kk sütőpor
Az öntethez :
- 2,5 dl tejföl
- 1 vaníliás cukor
- 2-3 ek folyékonyabb dzsem vagy íz, ízlés szerint, ki mit szeret
Elkészítése:
A hozzávalókat összedolgozzuk, egy enyhén ragacsos tésztát fogunk kapni.
Lisztezett deszkára tesszük, majd ellapítjuk és egy 8 cm-es átmérőjű fánkszaggatóval kiszúrjuk.
A közepét kicsi kiszúróval szúrjuk ki. 7 db fánkunk lesz.
3-4 dl étolajat felmelegítünk, majd a fánkokat lassú tűznél kisütjük. Ne tegyünk sokat egyszerre az étolajba, mert a fánkok megnőnek
Közben a fánkokat és a kalapokat megfordítjuk, majd ha megsültek papírtörlőre szedjük.
Tálalás:
A tejfölt a vaníliás cukorral krémesre keverjük. Egy tányérra helyezzük a nagyobb fánkot, lecsurgatjuk a vaníliás tejföllel, majd a meggyízzel.
Rátesszük a kalapot, majd kicsit meghintjük porcukorral.
Nagyon-nagyon finom, gyors desszert.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »
Házi hamburgerek: klasszikustól a különlegesig
A hamburger az egyik legszabadabb étel: mindenki a saját ízlésére formálhat
Tovább olvasom »









