Leopárd kalács recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tésztához:
- 38 dkg finomliszt
- 3 dkg vaj
- 2,4 dl tej
- 4 dkg élesztő
- 4,5 dkg porcukor
- csipet só
Világos részhez:
- 1 csapott evőkanál kakaópor
- 1-2 evőkanál tej
Sötét részhez:
- 3 evőkanál kakaópor
- 3 evőkanál tej
Kenéshez:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 evőkanál tej
Elkészítése:
A tejhez hozzáadjuk a porcukort, meglangyosítjuk és az élesztőt belemorzsoljuk.
A liszthez keverjük a sót, a felolvasztott vajat, végül a felfuttatott élesztőt.
Jól kidolgozzuk, majd két részre osztjuk és az egyik részt még két részre. A nagyobb cipót fehéren hagyjuk. Az egyik kisebb cipóhoz adjuk az egy evőkanál kakaóport és a tejet, simává dolgozzuk. A másik kis gombóccal is így járunk el, csak 3 evőkanál kakaóport adunk hozzá és tejet.
Egy órán át pihentetjük a tésztákat.
Ezt követően a három cipót további 6-6 db egyenlő gombóccá formázzuk, tehát 6 fehér, 6 sötét és 6 világos barna cipónk lesz.
Egy normál méretű őzgerincformát sütőpapírral kibélelünk, mert ebbe kerül a kalácsunk.
A sötét gombócot olyan hosszú hengerré formázzuk, mint a formánk. A világos tésztát kinyújtjuk, beletesszük a sötét hengert, lazán feltekerjük. A világos tésztánkat szintén hosszúkásra kinyújtjuk, beletekerjük az előzőleg világosbarna tésztába tekert sötét hengert. A többi tésztával is így járunk el.
A forma aljára 3 hengert fektetünk, majd rá kettőt, végül pedig egyet. Még fél órát pihentetjük, majd felvert tojással lekenjük, előmelegített sütőben 180 fokon kb 40 perc alatt készre sütjük.
Ha nagyon barnulna a teteje, akkor alufóliával takarjuk le.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »