Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Leopárd kalács recept

Leopárd kalács
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 38 dkg finomliszt
    • 3 dkg vaj
    • 2,4 dl tej
    • 4 dkg élesztő
    • 4,5 dkg porcukor
    • csipet só

    Világos részhez:

    • 1 csapott evőkanál kakaópor
    • 1-2 evőkanál tej

    Sötét részhez:

    • 3 evőkanál kakaópor
    • 3 evőkanál tej

    Kenéshez:

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 evőkanál tej

    Elkészítése:

    A tejhez hozzáadjuk a porcukort, meglangyosítjuk és az élesztőt belemorzsoljuk.

    A liszthez keverjük a sót, a felolvasztott vajat, végül a felfuttatott élesztőt.

    Jól kidolgozzuk, majd két részre osztjuk és az egyik részt még két részre. A nagyobb cipót fehéren hagyjuk. Az egyik kisebb cipóhoz adjuk az egy evőkanál kakaóport és a tejet, simává dolgozzuk. A másik kis gombóccal is így járunk el, csak 3 evőkanál kakaóport adunk hozzá és tejet.

    Egy órán át pihentetjük a tésztákat.

    Ezt követően a három cipót további 6-6 db egyenlő gombóccá formázzuk, tehát 6 fehér, 6 sötét és 6 világos barna cipónk lesz.

    Egy normál méretű őzgerincformát sütőpapírral kibélelünk, mert ebbe kerül a kalácsunk.

    A sötét gombócot olyan hosszú hengerré formázzuk, mint a formánk. A világos tésztát kinyújtjuk, beletesszük a sötét hengert, lazán feltekerjük. A világos tésztánkat szintén hosszúkásra kinyújtjuk, beletekerjük az előzőleg világosbarna tésztába tekert sötét hengert. A többi tésztával is így járunk el.

    A forma aljára 3 hengert fektetünk, majd rá kettőt, végül pedig egyet. Még fél órát pihentetjük, majd felvert tojással lekenjük, előmelegített sütőben 180 fokon kb 40 perc alatt készre sütjük.

    Ha nagyon barnulna a teteje, akkor alufóliával takarjuk le.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá