Leopárd kalács recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tésztához:
- 38 dkg finomliszt
- 3 dkg vaj
- 2,4 dl tej
- 4 dkg élesztő
- 4,5 dkg porcukor
- csipet só
Világos részhez:
- 1 csapott evőkanál kakaópor
- 1-2 evőkanál tej
Sötét részhez:
- 3 evőkanál kakaópor
- 3 evőkanál tej
Kenéshez:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 evőkanál tej
Elkészítése:
A tejhez hozzáadjuk a porcukort, meglangyosítjuk és az élesztőt belemorzsoljuk.
A liszthez keverjük a sót, a felolvasztott vajat, végül a felfuttatott élesztőt.
Jól kidolgozzuk, majd két részre osztjuk és az egyik részt még két részre. A nagyobb cipót fehéren hagyjuk. Az egyik kisebb cipóhoz adjuk az egy evőkanál kakaóport és a tejet, simává dolgozzuk. A másik kis gombóccal is így járunk el, csak 3 evőkanál kakaóport adunk hozzá és tejet.
Egy órán át pihentetjük a tésztákat.
Ezt követően a három cipót további 6-6 db egyenlő gombóccá formázzuk, tehát 6 fehér, 6 sötét és 6 világos barna cipónk lesz.
Egy normál méretű őzgerincformát sütőpapírral kibélelünk, mert ebbe kerül a kalácsunk.
A sötét gombócot olyan hosszú hengerré formázzuk, mint a formánk. A világos tésztát kinyújtjuk, beletesszük a sötét hengert, lazán feltekerjük. A világos tésztánkat szintén hosszúkásra kinyújtjuk, beletekerjük az előzőleg világosbarna tésztába tekert sötét hengert. A többi tésztával is így járunk el.
A forma aljára 3 hengert fektetünk, majd rá kettőt, végül pedig egyet. Még fél órát pihentetjük, majd felvert tojással lekenjük, előmelegített sütőben 180 fokon kb 40 perc alatt készre sütjük.
Ha nagyon barnulna a teteje, akkor alufóliával takarjuk le.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »