Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kandallóban sült kürtőskalács recept

Kandallóban sült kürtőskalács
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
100 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 60 dkg liszt
    • 3 dkg élesztő
    • 4 dl tej
    • 3 ek cukor
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • csipet só
    • 1 dl olaj

    Továbbá:

    • 1 dl olaj
    • 3 cs vaníliáscukor
    • 20 dkg kristálycukor

    Elkészítése:

    A hozzávalókat kimérjük, 2 dl tejet meglangyosítunk, majd belemorzsoljuk az élesztőt. Megszórjuk cukorral és felfuttatjuk.

    A felfutott összekeverjük a többi tejjel és a tészta többi hozzávalójával, majd egy rugalmas állagú tésztává gyúrjuk.

    Kilisztezett tálban, konyharuhával letakarva 40 percet meleg helyen kelesztjük.

    Lisztezett felületen ujjnyi vastagra nyújtjuk és 2 ujjnyi csíkokra vágjuk.

    Egy sodrófát bekenünk olajjal, majd a végeit becsavarjuk alufóliával. Rátekerjük a tészta csíkot, majd megint bekenjük olajjal és vaníliás kristálycukorba forgatjuk.

    Sütőkesztyűben, a kandalló parazsán 10 percig forgatva sütjük.

    5 percet várva szépen lejön a nyújtófáról.

    Nekem 5 kalácsom lett ebből az adagból.

    Tipp:

    Forrón darált dióba is forgathatjuk aki szereti :)

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá