Hozzávalók:
Továbbá:
Elkészítése:
A hozzávalókat kimérjük, 2 dl tejet meglangyosítunk, majd belemorzsoljuk az élesztőt. Megszórjuk cukorral és felfuttatjuk.
A felfutott összekeverjük a többi tejjel és a tészta többi hozzávalójával, majd egy rugalmas állagú tésztává gyúrjuk.
Kilisztezett tálban, konyharuhával letakarva 40 percet meleg helyen kelesztjük.
Lisztezett felületen ujjnyi vastagra nyújtjuk és 2 ujjnyi csíkokra vágjuk.
Egy sodrófát bekenünk olajjal, majd a végeit becsavarjuk alufóliával. Rátekerjük a tészta csíkot, majd megint bekenjük olajjal és vaníliás kristálycukorba forgatjuk.
Sütőkesztyűben, a kandalló parazsán 10 percig forgatva sütjük.
5 percet várva szépen lejön a nyújtófáról.
Nekem 5 kalácsom lett ebből az adagból.
Forrón darált dióba is forgathatjuk aki szereti :)