Kakaós kalács recept
Ők is elkészítették

Elkészítése:
Az élesztőt meleg, de nem forró, cukros tejben felfuttatom. Hozzákeverem az olvasztott vajat , a tojássárgákat, a sót és végül a lisztet. Legalább 5 percig dagasztom. A tésztát letakarom és egy órát kelesztem. Ezalatt habosra keverem a kakaós töltelék hozzávalóit és hűtőbe teszem. A megkelt tésztát lisztezett deszkán átgyúrom és 6 részre osztom. Mindegyiket hosszúkás téglalap alakúra, kb. ujjnyi vastagra nyújtom. Megkenem a kakaós töltelékkel és a hosszanti oldalánál feltekerem. Így elkészítem mind a 6 tekercset. 3 rudat összefonok úgy, hogy a tekercsek hajtásvonalai, mindvégig alul maradjanak. A két kalácsot kivajazott kenyérformákba teszem vagy egy nagy kivajazott tepsibe egymás mellé. A kalácsok tetejét tojássárgájával megkenem. Előmelegített sütőben, közepes fokozaton kb. 25 perc alatt pirosra sütöm, majd a kalácsok tetejét forró tejjel jól lekenem. Még 10 percre visszateszem. Kiborítom, rácson hagyom hűlni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »