Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Diós szaloncukor recept

Diós szaloncukor
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 60 dkg liszt
    • 20 dkg zsír
    • 1 kocka élesztő
    • 1 ek cukor
    • kevés só
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 1 dl tej
    • tejföl amennyit felvesz.

    Töltelékhez:

    • 15 dkg dió
    • 4-5 ek cukor
    • fél citrom reszelt héja
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • fél dl tej
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS a kenéshez
    • vaníliás porcukor a beforgatáshoz.

    Elkészítése:
    A tejet meglangyosítjuk, belerakjuk az élesztőt és a cukrot, kicsit kelni hagyjuk.
    A lisztet elmorzsoljuk a zsírral, majd a többi hozzávalóval összegyúrjuk. Fél órát hűvös helyen pihentetjük.
    A töltelékhez a hozzávalókat jól összekeverjük, a tejet forralva adjuk hozzá!
    A tésztát vékonyra kinyújtjuk, kb. 7×4 lapokat vagdosunk belőle. Tölteléket rakunk a közepébe, és feltekerjük. A két végénél kicsit összenyomkodjuk, mint a szaloncukor papírt. A végeit megvagdossuk picit késsel, hogy hasonlítson a szaloncukor papírhoz.
    Olajozott tepsibe rakjuk, tetejét megkenjük tojással, és előmelegített sütőben arany barnára sütjük.
    Ha kihűlt, vaníliás porcukorba forgatjuk!

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá