Hozzávalók:
Töltelékhez:
Elkészítése:
A tejet meglangyosítjuk, belerakjuk az élesztőt és a cukrot, kicsit kelni hagyjuk.
A lisztet elmorzsoljuk a zsírral, majd a többi hozzávalóval összegyúrjuk. Fél órát hűvös helyen pihentetjük.
A töltelékhez a hozzávalókat jól összekeverjük, a tejet forralva adjuk hozzá!
A tésztát vékonyra kinyújtjuk, kb. 7×4 lapokat vagdosunk belőle. Tölteléket rakunk a közepébe, és feltekerjük. A két végénél kicsit összenyomkodjuk, mint a szaloncukor papírt. A végeit megvagdossuk picit késsel, hogy hasonlítson a szaloncukor papírhoz.
Olajozott tepsibe rakjuk, tetejét megkenjük tojással, és előmelegített sütőben arany barnára sütjük.
Ha kihűlt, vaníliás porcukorba forgatjuk!