Diós szaloncukor

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 60 dkg liszt
  • 20 dkg zsír
  • 1 kocka élesztő
  • 1 ek cukor
  • kevés só
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 dl tej
  • tejföl amennyit felvesz.

Töltelékhez:

  • 15 dkg dió
  • 4-5 ek cukor
  • fél citrom reszelt héja
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • fél dl tej
  • 1 tojás a kenéshez
  • vaníliás porcukor a beforgatáshoz.

Elkészítése:
A tejet meglangyosítjuk, belerakjuk az élesztőt és a cukrot, kicsit kelni hagyjuk.
A lisztet elmorzsoljuk a zsírral, majd a többi hozzávalóval összegyúrjuk. Fél órát hűvös helyen pihentetjük.
A töltelékhez a hozzávalókat jól összekeverjük, a tejet forralva adjuk hozzá!
A tésztát vékonyra kinyújtjuk, kb. 7×4 lapokat vagdosunk belőle. Tölteléket rakunk a közepébe, és feltekerjük. A két végénél kicsit összenyomkodjuk, mint a szaloncukor papírt. A végeit megvagdossuk picit késsel, hogy hasonlítson a szaloncukor papírhoz.
Olajozott tepsibe rakjuk, tetejét megkenjük tojással, és előmelegített sütőben arany barnára sütjük.
Ha kihűlt, vaníliás porcukorba forgatjuk!