Kakaós kelt kuglóf recept

Hozzávalók egy 22 cm-es kuglófformához:
- 600 g finomliszt
- 120 ml tejszín
- 100-120 ml víz
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 80 g olvasztott vaj
- 30 g friss élesztő
- 80g cukor
- 20 g vaníliás cukor
- 15 g kakaópor
- 2 evőkanál víz
- vaj és liszt a forma előkészítéséhez
Elkészítése:
A tészta hozzávalóiból lágy, selymes tésztát gyúrtam. Elfeleztem és az egyik részébe belegyúrtam a vízzel elkevert kakaóport. Kelesztőtálba tettem és egy órán át kelesztettem.
Közben előkészítettem a formát: vékonyan kivajaztam, liszteztem.
A megkelt tésztákat enyhén lisztezett nyújtótáblán téglalap alakúra nyújtottam. Egymásra tettem a két lapot és feltekertem, mit a bejglit. 10 percet pihentettem, majd újra kinyújtottam és ismét felcsavartam.
Beletettem a formába és egy órán át kelesztettem.
180 fokra előmelegített sütőbe tettem és 50 perc alatt megsütöttem. Ha nagyon pirulna a teteje alufóliával le kell takarni.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »