Kakaós kelt kuglóf recept

Hozzávalók egy 22 cm-es kuglófformához:
- 600 g finomliszt
- 120 ml tejszín
- 100-120 ml víz
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 80 g olvasztott vaj
- 30 g friss élesztő
- 80g cukor
- 20 g vaníliás cukor
- 15 g kakaópor
- 2 evőkanál víz
- vaj és liszt a forma előkészítéséhez
Elkészítése:
A tészta hozzávalóiból lágy, selymes tésztát gyúrtam. Elfeleztem és az egyik részébe belegyúrtam a vízzel elkevert kakaóport. Kelesztőtálba tettem és egy órán át kelesztettem.
Közben előkészítettem a formát: vékonyan kivajaztam, liszteztem.
A megkelt tésztákat enyhén lisztezett nyújtótáblán téglalap alakúra nyújtottam. Egymásra tettem a két lapot és feltekertem, mit a bejglit. 10 percet pihentettem, majd újra kinyújtottam és ismét felcsavartam.
Beletettem a formába és egy órán át kelesztettem.
180 fokra előmelegített sütőbe tettem és 50 perc alatt megsütöttem. Ha nagyon pirulna a teteje alufóliával le kell takarni.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »