Joghurtos fánk recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 kg finomliszt
- 1 púpos ek porcukor
- 5 dkg friss élesztő
- 1 dl étolaj
- pici só
- 1 kis doboz natúr joghurt
- langyos víz (kb 4-5 dl)
- 6-7 dl étolaj a sütéshez
- barackíz
- porcukor
Elkészítése:
A szárazanyagokat elkeverjük, átszitáljuk, kis mélyedésbe morzsoljuk az élesztőt, ráöntünk kb 1 dl langyos vizet és miután feljött, az olaj, a joghurt és további langyos víz hozzáadásával szép sima és puha tésztát készítünk.
Letakarva meleg helyen 35-40 percet kelesztjük.
A tésztát egy étolajjal lekent felületre borítjuk, a tenyerünkkel kissé széthúzzuk, szétlapítjuk, hogy mindenhol egyenletesen kb 2-2,5 cm vastag legyen és kör alakúra szaggatjuk.
További 12-15 percet kelesztjük.
Az étolajat egy lábasban felhevítjük. A tésztába a szokásos módon az ujjunkkal a közepébe kis lyukat nyomkodva megsütjük úgy, hogy átforgatásig fedő alatt, majd azután a másik oldalát fedő nélkül szép pirosra sütjük.
Rácson lecsepegtetjük és papírszalvétával terített tálcára tesszük.
Sűrű barackízt kanalazunk a közepébe, megszórjuk porcukorral és máris tálalható!
Jó étvágyat kívánok!
Tipp:
A szaggatásnál leeső csücsköket én össze szoktam gyúrni, pihentetem kicsit, majd kis gömböcöket vagy rudacskákat sodrok és azokat is kisütöm. Kitűnő kis mártogatós szokott lenni belőle! :)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »
Házi hamburgerek: klasszikustól a különlegesig
A hamburger az egyik legszabadabb étel: mindenki a saját ízlésére formálhat
Tovább olvasom »
Kekszből álomdesszert – 8 variáció, amit ki kell próbálnod
Ha olyan desszertre vágysz, ami gyorsan elkészül, nem igényel sütőt, de még
Tovább olvasom »
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »









