Hűtős fánk recept
Hozzávalók:
- 80 dkg liszt
- 2 cs élesztő (nincs elírva!!!)
- 4 dl langyos tejben
- 2 kis pohár tejföl (300 g)
- 2 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - reszelt citromhéj
- 2 tk cukor
- olaj a sütéshez
Elkészítése:
A langyos tejbe belekeverjük a cukrot, majd az élesztőt felfuttatjuk benne.
A liszthez hozzáadjuk a citromhéjat, tojást, tejfölt és a felfuttatott élesztőt, majd jól kidagasztjuk. Nokedli állagú tésztát kell kapnunk.
A kész tésztát letakarjuk és 1 órára hűtőbe tesszük.
A deszkát alaposan belisztezzük, majd a tésztát ráöntjük és kb 2 ujjnyi vastagra sodorjuk, vagy kézzel kilapítjuk.
Kiszaggatjuk a fánkokat, majd letakarjuk és 15 percig pihentetjük.
Egy nagyobb edényben olajat melegítünk, de ne legyen forró! A fánkok mindkét oldalát aranybarnára sütjük, majd papírtörlőre szedjük és leitatjuk róla a felesleges olajat.
Porcukorral és lekvárral tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »










