Hűtős fánk recept

Hozzávalók:
- 80 dkg liszt
- 2 cs élesztő (nincs elírva!!!)
- 4 dl langyos tejben
- 2 kis pohár tejföl (300 g)
- 2 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- reszelt citromhéj
- 2 tk cukor
- olaj a sütéshez
Elkészítése:
A langyos tejbe belekeverjük a cukrot, majd az élesztőt felfuttatjuk benne.
A liszthez hozzáadjuk a citromhéjat, tojást, tejfölt és a felfuttatott élesztőt, majd jól kidagasztjuk. Nokedli állagú tésztát kell kapnunk.
A kész tésztát letakarjuk és 1 órára hűtőbe tesszük.
A deszkát alaposan belisztezzük, majd a tésztát ráöntjük és kb 2 ujjnyi vastagra sodorjuk, vagy kézzel kilapítjuk.
Kiszaggatjuk a fánkokat, majd letakarjuk és 15 percig pihentetjük.
Egy nagyobb edényben olajat melegítünk, de ne legyen forró! A fánkok mindkét oldalát aranybarnára sütjük, majd papírtörlőre szedjük és leitatjuk róla a felesleges olajat.
Porcukorral és lekvárral tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »