Hókifli recept
Hozzávalók:
Tésztához:
- 40 dkg rétesliszt
- 25 dkg margarin
- 2 dl tejföl
- csipetnyi só
Töltelékhez:
- 15-15 dkg darált dió és darált mák
- 15 dkg porcukor
- 1 kisebb citrom reszelt héja
- 2 csomag vaníliás cukor
- kevés rum
- 0,3 dl tej
Forgatáshoz:
- 20 dkg vaníliás porcukor
Elkészítése:
A tésztához a lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, majd a sóval és a tejföllel, gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Két részre osztjuk, kissé meggömbölygetjük, majd letakarva 15 percre félrerakjuk.
A diót a fele porcukorral, fele reszelt citromhéjjal, 1 csomag vaníliás cukorral és a rummal ízesítjük, összekeverjük. A máktölteléket ugyanígy készítjük el, csak rum helyett tej kerül bele.
A tésztát enyhén lisztezett gyúrólapon kb 3 mm vékonyságúra nyújtjuk, majd egy kb 7 cm-es pogácsaszaggatóval kiszúrjuk.
A tésztakorongok alsó részére 1-1 mokkáskanálnyi tölteléket halmozunk, feltekerjük, kissé meghajlítjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk. Előmelegített sütőben közepes lángnál kb 15 percig sütjük.
Még melegen megforgatjuk a vaníliás porcukorban.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »









