Sajtos, jalapeno szódás kenyér recept
Hozzávalók:
- 27 dkg finomliszt
- 1 csomag sütőpor
- 1 csomag szódabikarbóna
- 1 teáskanál só
- 10 dkg ementáli sajt (reszelve)
- 1 ek jalapeño (zöld és piros is)
- 200 ml sör (világos)
Elkészítése:
A száraz hozzávalókat keverjük össze.
Adjuk hozzá a reszelt sajtot, valamint a kétféle (zöld és piros) színű, apróra vágott paprikát. Óvatosan adagolva a sört, kikeverjük a tésztát. Nem használunk vizet!
Formázzunk a kész tésztából egy kis cipót (olajos kézzel könnyebb a formázás). Egy kisebb tepsit kilisztezünk, majd a formázott tésztát beletesszük. A tészta tetejét liszttel meghintjük, valamint késsel bevagdaljuk.
A sütőt beállítjuk hőlégkeverésre, 190 fokon megsütjük a kenyeret. Amikor “üregesen” kopog, kb 30 perc múlva, kivesszük a sütőből. A kenyeret egy rácsra helyezzük hűlni.
Tipp:
A zöldpaprika mindig erősebb, mint a piros. Az erősséget, arányokat ízlésed szerint állíthatod be.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »









