Sajtos, jalapeno szódás kenyér recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó
Hozzávalók:
- 27 dkg finomliszt
- 1 csomag sütőpor
- 1 csomag szódabikarbóna
- 1 teáskanál só
- 10 dkg ementáli sajt (reszelve)
- 1 ek jalapeño (zöld és piros is)
- 200 ml sör (világos)
Elkészítése:
A száraz hozzávalókat keverjük össze.
Adjuk hozzá a reszelt sajtot, valamint a kétféle (zöld és piros) színű, apróra vágott paprikát. Óvatosan adagolva a sört, kikeverjük a tésztát. Nem használunk vizet!
Formázzunk a kész tésztából egy kis cipót (olajos kézzel könnyebb a formázás). Egy kisebb tepsit kilisztezünk, majd a formázott tésztát beletesszük. A tészta tetejét liszttel meghintjük, valamint késsel bevagdaljuk.
A sütőt beállítjuk hőlégkeverésre, 190 fokon megsütjük a kenyeret. Amikor “üregesen” kopog, kb 30 perc múlva, kivesszük a sütőből. A kenyeret egy rácsra helyezzük hűlni.
Tipp:
A zöldpaprika mindig erősebb, mint a piros. Az erősséget, arányokat ízlésed szerint állíthatod be.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.