Bajor rozskenyér recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 40 dkg teljes kiőrlésű rozsliszt
- 10 dkg finomliszt
- 1 ek cukor
- 1 tasak instant élesztőpor
- 3 dl sör
- 2 kávéskanál só
- 1 kávéskanál őrölt kömény
- pirított, hántolt napraforgómag és szezámmag (+ ízlés szerint magok)
Elkészítése:
A hozzávalókat kemény tésztává dagasztjuk, majd letakarva 2 órán át kelesztjük meleg helyen.
A megkelt tésztát átgyúrjuk és cipót formálunk belőle. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, majd vizes ecsettel átkenjük.
Ismét pihentetjük 1 órát, majd 190 fokos előmelegített sütőben 45-50 perc alatt készre sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Inzulinrezisztencia vacsoraötletek – gyors és egészséges receptek
Az inzulinrezisztencia étrend egyik legnehezebb pontja a vacsora megtervezé
Tovább olvasom »
10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »
Kolbász minden mennyiségben: leves, főétel, sós sütemény, kelt tészta
Ha szereted a karakteres, húsos ízeket, a kolbász az egyik legjobb barátod
Tovább olvasom »
Könnyed habcsók alapú krémes, gyümölcsös desszert. Igen, ez a Pavlova!
A Pavlova a desszertek királynője: egyszerre habos, roppanós és ellenállhat
Tovább olvasom »
Galuska a főszerepben: gyűjts inspirációt és válaszd ki a kedvenced!
A galuska nem csak kísérő, hanem önálló sztár is lehet: legyen szó kolbássz
Tovább olvasom »









