Bajor rozskenyér recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 40 dkg teljes kiőrlésű rozsliszt
- 10 dkg finomliszt
- 1 ek cukor
- 1 tasak instant élesztőpor
- 3 dl sör
- 2 kávéskanál só
- 1 kávéskanál őrölt kömény
- pirított, hántolt napraforgómag és szezámmag (+ ízlés szerint magok)
Elkészítése:
A hozzávalókat kemény tésztává dagasztjuk, majd letakarva 2 órán át kelesztjük meleg helyen.
A megkelt tésztát átgyúrjuk és cipót formálunk belőle. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, majd vizes ecsettel átkenjük.
Ismét pihentetjük 1 órát, majd 190 fokos előmelegített sütőben 45-50 perc alatt készre sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »