Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Három ízű palacsintás rétes recept

Három ízű palacsintás rétes
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
65 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 1 cs (6 vagy 8 lapos) réteslap
    • 10 dkg vaj

    Palacsintához:

    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 12 ek liszt
    • 5 dl tej
    • 4 ek cukor
    • 1 cs vaníliacukor
    • pici só
    • olaj

    Meggyes töltelékhez:

    • 1 ü magozott meggy
    • 1 cs vaníliás pudingpor
    • 3 ek kristálycukor

    Túrós töltelékhez:

    • 25 dkg túró
    • 2 ek kristálycukor
    • 2 cs vaníliás cukor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 ek tejföl
    • 1 citrom reszelt héja

    Almás töltelékhez:

    • 3-4 alma
    • 1 mk fahéj
    • cukor ízlés szerint
    • pici zsír
    • citromlé

    Elkészítése:

    A palacsinta hozzávalóit csomómentesre keverjük, majd vékony palacsintákat készítünk. Félre tesszük, és elkészítjük a töltelékeket.

    Meggyes: a meggy levét a pudingporral és cukorral csomómentesre keverjük, majd tűz felett besűrűsítjük és végül beletesszük a magozott meggyet.

    Túrós: a túrót villával összetörjük, beletesszük a cukrokat, a tojást, a citrom reszelt héját, valamint a tejfölt és jól összekeverjük.

    Almás: Az almákat meghámozzuk és lereszeljük. Egy lábasban kevés zsírt olvasztunk, majd beletesszük a reszelt almát, – ízlés szerinti- cukrot, citromlevet, fahéjat és megdinszteljük.

    Minden ízzel 4-4 palacsintát töltünk meg és feltekerjük.

    Az első réteslapot vizezett konyharuhára tesszük, majd olvasztott vajjal megkenjük. Ugyanígy járjunk el a többi lapnál is! A réteslap felénk eső 1/3 részére helyezzük a palacsintákat, – 2-2 különböző ízt egymás mellé, egyet pedig a tetejére – majd óvatosan, nem túl szorosan feltekerjük. Végeit benyomkodjuk, tetejét megkenjük olvasztott vajjal, majd előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.

    Tipp:

    Csak hidegen szeleteljük!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá