Hozzávalók:
Palacsintához:
Meggyes töltelékhez:
Túrós töltelékhez:
Almás töltelékhez:
Elkészítése:
A palacsinta hozzávalóit csomómentesre keverjük, majd vékony palacsintákat készítünk. Félre tesszük, és elkészítjük a töltelékeket.
Meggyes: a meggy levét a pudingporral és cukorral csomómentesre keverjük, majd tűz felett besűrűsítjük és végül beletesszük a magozott meggyet.
Túrós: a túrót villával összetörjük, beletesszük a cukrokat, a tojást, a citrom reszelt héját, valamint a tejfölt és jól összekeverjük.
Almás: Az almákat meghámozzuk és lereszeljük. Egy lábasban kevés zsírt olvasztunk, majd beletesszük a reszelt almát, – ízlés szerinti- cukrot, citromlevet, fahéjat és megdinszteljük.
Minden ízzel 4-4 palacsintát töltünk meg és feltekerjük.
Az első réteslapot vizezett konyharuhára tesszük, majd olvasztott vajjal megkenjük. Ugyanígy járjunk el a többi lapnál is! A réteslap felénk eső 1/3 részére helyezzük a palacsintákat, – 2-2 különböző ízt egymás mellé, egyet pedig a tetejére – majd óvatosan, nem túl szorosan feltekerjük. Végeit benyomkodjuk, tetejét megkenjük olvasztott vajjal, majd előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
Csak hidegen szeleteljük!