Három ízű palacsintás rétes

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
65 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Három ízű palacsintás rétes

Hozzávalók:

  • 1 cs (6 vagy 8 lapos) réteslap
  • 10 dkg vaj

Palacsintához:

  • 3 tojás
  • 12 ek liszt
  • 5 dl tej
  • 4 ek cukor
  • 1 cs vaníliacukor
  • pici só
  • olaj

Meggyes töltelékhez:

  • 1 ü magozott meggy
  • 1 cs vaníliás pudingpor
  • 3 ek kristálycukor

Túrós töltelékhez:

  • 25 dkg túró
  • 2 ek kristálycukor
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 1 tojás
  • 2 ek tejföl
  • 1 citrom reszelt héja

Almás töltelékhez:

  • 3-4 alma
  • 1 mk fahéj
  • cukor ízlés szerint
  • pici zsír
  • citromlé

Elkészítése:

A palacsinta hozzávalóit csomómentesre keverjük, majd vékony palacsintákat készítünk. Félre tesszük, és elkészítjük a töltelékeket.

Meggyes: a meggy levét a pudingporral és cukorral csomómentesre keverjük, majd tűz felett besűrűsítjük és végül beletesszük a magozott meggyet.

Túrós: a túrót villával összetörjük, beletesszük a cukrokat, a tojást, a citrom reszelt héját, valamint a tejfölt és jól összekeverjük.

Almás: Az almákat meghámozzuk és lereszeljük. Egy lábasban kevés zsírt olvasztunk, majd beletesszük a reszelt almát, – ízlés szerinti- cukrot, citromlevet, fahéjat és megdinszteljük.

Minden ízzel 4-4 palacsintát töltünk meg és feltekerjük.

Az első réteslapot vizezett konyharuhára tesszük, majd olvasztott vajjal megkenjük. Ugyanígy járjunk el a többi lapnál is! A réteslap felénk eső 1/3 részére helyezzük a palacsintákat, – 2-2 különböző ízt egymás mellé, egyet pedig a tetejére – majd óvatosan, nem túl szorosan feltekerjük. Végeit benyomkodjuk, tetejét megkenjük olvasztott vajjal, majd előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.

Tipp:

Csak hidegen szeleteljük!