Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Hájas tészta recept

Hájas tészta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 40 dkg finomliszt
    • 5 evőkanál tejföl
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 1 evőkanál ecet (10 %-os)
    • csipet só

    Hajtogatáshoz:

    • 50 dkg darált sertésháj
    • 20 dkg finomliszt

    Töltelék:

    • lehet keményre főzött lekvár, lekvárral kevert dió és mák, mogyorókrém, ki mit szeret

    Elkészítése:

    A hajtogatáshoz a hájban elkeverjük vagy belegyúrjuk kézzel a lisztet.

    A tészta hozzávalóit alaposan összegyúrjuk, dolgozzuk.

    A kész tésztát enyhén lisztezett felületen vékonyra kinyújtjuk és egynletesen rákenjük a hájat, majd összehajtjuk és letakarjuk.

    A nyújtás-hajtogatás műveletet fél óránként megismételjük 3-4 alkalommal. Ekkor már nem kell megkenni semmivel sem, csak kinyújtani és hajtogatni kell. Ettől lesz szép leveles!

    A hajtogatások után kb 5 mm vastagra kinyújtjuk a tésztát, megtöltjük és összehajtjuk.

    Sütőpapírral fedett tepsire tesszük a kis sütiket, majd előmelegített, kb 190 fokos sütőben 15-20 perc alatt szép pirosra sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá