Hájas tészta recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
Tészta:
- 40 dkg finomliszt
- 5 evőkanál tejföl
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1 evőkanál ecet (10 %-os)
- csipet só
Hajtogatáshoz:
- 50 dkg darált sertésháj
- 20 dkg finomliszt
Töltelék:
- lehet keményre főzött lekvár, lekvárral kevert dió és mák, mogyorókrém, ki mit szeret
Elkészítése:
A hajtogatáshoz a hájban elkeverjük vagy belegyúrjuk kézzel a lisztet.
A tészta hozzávalóit alaposan összegyúrjuk, dolgozzuk.
A kész tésztát enyhén lisztezett felületen vékonyra kinyújtjuk és egynletesen rákenjük a hájat, majd összehajtjuk és letakarjuk.
A nyújtás-hajtogatás műveletet fél óránként megismételjük 3-4 alkalommal. Ekkor már nem kell megkenni semmivel sem, csak kinyújtani és hajtogatni kell. Ettől lesz szép leveles!
A hajtogatások után kb 5 mm vastagra kinyújtjuk a tésztát, megtöltjük és összehajtjuk.
Sütőpapírral fedett tepsire tesszük a kis sütiket, majd előmelegített, kb 190 fokos sütőben 15-20 perc alatt szép pirosra sütjük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.