Hájas tészta recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 40 dkg finomliszt
- 5 evőkanál tejföl
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1 evőkanál ecet (10 %-os)
- csipet só
Hajtogatáshoz:
- 50 dkg darált sertésháj
- 20 dkg finomliszt
Töltelék:
- lehet keményre főzött lekvár, lekvárral kevert dió és mák, mogyorókrém, ki mit szeret
Elkészítése:
A hajtogatáshoz a hájban elkeverjük vagy belegyúrjuk kézzel a lisztet.
A tészta hozzávalóit alaposan összegyúrjuk, dolgozzuk.
A kész tésztát enyhén lisztezett felületen vékonyra kinyújtjuk és egynletesen rákenjük a hájat, majd összehajtjuk és letakarjuk.
A nyújtás-hajtogatás műveletet fél óránként megismételjük 3-4 alkalommal. Ekkor már nem kell megkenni semmivel sem, csak kinyújtani és hajtogatni kell. Ettől lesz szép leveles!
A hajtogatások után kb 5 mm vastagra kinyújtjuk a tésztát, megtöltjük és összehajtjuk.
Sütőpapírral fedett tepsire tesszük a kis sütiket, majd előmelegített, kb 190 fokos sütőben 15-20 perc alatt szép pirosra sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »