Hájas tészta recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 40 dkg finomliszt
- 5 evőkanál tejföl
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1 evőkanál ecet (10 %-os)
- csipet só
Hajtogatáshoz:
- 50 dkg darált sertésháj
- 20 dkg finomliszt
Töltelék:
- lehet keményre főzött lekvár, lekvárral kevert dió és mák, mogyorókrém, ki mit szeret
Elkészítése:
A hajtogatáshoz a hájban elkeverjük vagy belegyúrjuk kézzel a lisztet.
A tészta hozzávalóit alaposan összegyúrjuk, dolgozzuk.
A kész tésztát enyhén lisztezett felületen vékonyra kinyújtjuk és egynletesen rákenjük a hájat, majd összehajtjuk és letakarjuk.
A nyújtás-hajtogatás műveletet fél óránként megismételjük 3-4 alkalommal. Ekkor már nem kell megkenni semmivel sem, csak kinyújtani és hajtogatni kell. Ettől lesz szép leveles!
A hajtogatások után kb 5 mm vastagra kinyújtjuk a tésztát, megtöltjük és összehajtjuk.
Sütőpapírral fedett tepsire tesszük a kis sütiket, majd előmelegített, kb 190 fokos sütőben 15-20 perc alatt szép pirosra sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »